sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăALERGAREUltramaratonul din Toscana a adus rezultate bune romanilor

Ultramaratonul din Toscana a adus rezultate bune romanilor

  Romanii au alergat bine la ultramaratonul din Toscana. Chianti Ultra Trail se afla la prima editie si se desfasoara intr-un peisaj de vis: intre Firenze si Siena, pe dealurile Toscanei. Alex C.Petrut s-a clasat pe locul al saselea, iar Marian Vasile a venit al 13-lea. Peste 200 de alergatori au luat startul in cursa de 73 de kilometri.

   3 romani in primii 30 la ultramaratonul din Toscana. Cel mai bine clasat a fost: Alex C.Petrut

In total sunt 3 curse: de 15 kilometri, 37 de kilometri si 73 de kilometri. Ultramaratonul „ofera” 2500 de metri diferenta de nivel si 4 puncte ITRA, dar si un peisaj frumos. Concurentii alearga de la rasarit si pana la apus. Startul s-a dat la ora 6 dimineata in oraselul Radda, situat la 528 de metri altitudine. Traseul „curge” printre plantatiile de maslini si vita de vie, iar apoi urca prin padure pana la punctul cel mai inalt 900 de metri. De 10 grade si soare au avut parte alergatorii.

Cei mai bine clasati romani la ultramaratonul din Toscana au fost: Alex C.Petrut (locul 6- 7.32.00 ), Marian Vasile (locul 13 -8.27.21) si Paulian Prajitura (locul 24 -8.53.43). 

Ultramratonul din ToscanaAlex.C.Petrut: „Un top 10 imi aduce tot timpul zambetul pe fata. Ma asteptam sa fie concurenta mai mare insa.”

Romanul cu cel mai bun timp in 2017 la celebrul ultramaraton Tor des Geants se declara multumit de primul test pe 2018. „Cam asta este timpul pe care il aveam in cap înainte de start. Chiar dacă a fost prima ediție mă așteptam sa fie concurenta mai mare. Sunt surprins de poziție. Top10 imi aduce întotdeauna un zâmbet „a spus imediat dupa cursa Alex. „Sunt multumit de cum m-am simtit. A fost un fel de check sa vad cum a decurs pregatirea de iarna. Din pacate am fost nevoit sa alerg singur aproape 60 de kilometri. Nu am avut pe nimeni nici in fata si nici in spate. Pe ultimii 5 kilometri am lasat-o mai moale si m-am trezit chiar inainte de finish cu un sportiv din Germania. Am fost nevoit sa termin in sprint” a declarat Marian Vasile pentru aimx.ro.

Concursul a fost castigat de spaniolul Daniel Aguirre in 6 ore, 24 de minute si 38 de secunde.

  Romanca Florina Vasutiu a fost a patra in clasamentul feminin si a ocupat locul 31 in clasamentul general.

Florina a alergat cei 73 de kilometri in timpul de 9 ore,14 minute si 55 de secunde. Ea este nascuta la Brasov si stabilita la Viena, conforma informatiilor de pe pagina personala de facebook.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo:Chianti Ultra Trail Facebook

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE