100 de ultramaratonisti vor alerga la domiciliu. Scopul este nobil

208
100 de ultramaratonisti vor alerga la domiciliu. Scopul este nobil

100 de ultramaratonisti au in program in a doua, respectiv a treia zi din luna mai minim 100 de kilometri bifati in 24 de ore. Altfel nu sunt considerati finalisti ai evenimentului.

100 de ultramaratonisti au raspuns prezent la initiativa organizatorului Adrian Gemanaru.

”Nu ma asteptam ca in doar 7 zile sa gasesc 50 de suflete sa vina alaturi de cauza mea Autism 24 h si sa accepte provocarea celor 24 de ore de alergare. Daca in 2016 alergam singur cu tricoul #Alerg_pentru_AUTISM, uite ca in izolare, in 2020, am gasit oameni care au decis sa vina alaturi de mine.”-Adrian Gemanaru

Adrian Gemanaru, manager la Centrul Psihologic Marea Neagra a decis sa suplimenteze locurile cu inca 50, pentru a ajunge la 100 de participanti care sa fie dispusi sa alerge la Autism 24 H. Este o cursa de acasa la care se strang fonduri pentru cei afectati de noul coronavirus.

”Lucrurile sunt simple. Alergi acasa minim 100 de kilometri in 24 de ore, intr-un spatiu care sa fie conform cu normele aflate in vigoare. Cu siguranta ca intreaga energie a evenimentului va fi una speciala. Majoritatea participantilor vor incerca sa-si descopere noi limite. O sa-si dovedeasca ca pot mult mai mult decat ar fi banuit.” -psihologul Adrian Gemanaru

100 de ultramaratonisti vor alerga la domiciliu. Scopul este nobil

Printre locurile alese deja de concurenti sunt: baile apartamentelor, balcoanele sau garajele.

Printre participante se numara nume grele din ultraatletismul romanesc: Mariana Nenu si Mara Guler. La masculin si-au anuntat participarea: Cristian Borcan, Daniel Trusca si Laurentiu Cobzaru. Vor fi si speakeri: Andrei Rosu, Vlad Tanase, Florin Ionita, Paul Dicu si Adrian Bontiu.

Intregul eveniment va fi transmis online timp de 24 de ore.

Pentru inregistrarea rezultatelor fiecare participant trebuie sa trimita din 3 in 3 ore o forografie ceasul de alergare.

100 de ultramaratonisti vor alerga la domiciliu. Scopul este nobil

Fondurile stranse vor fi donate catre un proiect menit sa-i ajute pe cei afectati de Covid 19.

Startul este programat pe 2 mai la ora 10.00. Actiunea va fi transmisa pe Facebook si YouTube. Fiecare concurent trebuie sa treaca de 100 kilometri in cele 24 de ore de la start ca sa primeasca medalia de finisher.

Pe AIMX puteti citi aici si despre inotatorul roman care se afla in carantina la Piacenza

Autor Ovidiu Pețenghea