sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOTInotatorul Marius Neacu se afla in carantina la Piacenza:"Merg in cerc si...

Inotatorul Marius Neacu se afla in carantina la Piacenza:”Merg in cerc si 20 de km pe zi. Ca puscariasii”

Marius Neacu este instructor de natatie si inotator in ape libere. S-a mutat in Italia in urma cu 9 ani. De doua luni se afla in carantina in zona rosie a Italiei: la Piacenza ( 60 de kilometri de Milano). „Astazi, la noi la spital, numarul mortilor a trecut de 800”, spune Marius. Iar in Italia decesele au ajuns marti la pranz la 20 500. Marius a acceptat sa vorbeasca pentru aimx.ro despre viata sa in plina pandemie de coronavirus.

Marius Neacu a tinut ultimul curs de inot in data de 9 februarie: „Nu avem nicio informatie despre momentul in care s-ar putea relua antrenamentele”

In Piacenza strazile sunt aproape pustii. Marea majoritate a persoanelor respecta restrictiile impuse de autoritati. Sentimentul de frica ii domina pe italieni. „In Piacenza au murit multe persoane. Astazi s-a trecut de 800. Din aceasta cauza multi sunt speriati. Exista insa si vesti bune. Tot la noi in oras s-a vindecat o femeie in varsta de 97 de ani”, spune Marius.

Carantina incepe sa lase urme insa: „Lumea incepe un pic sa inebuneasca sa zic asa. Noi suntem inchisi de 2 luni. Si sigur mai stam minim pana pe 6 mai. Nu ai voie sa faci absolut nicio activitate in afara locuintei. Poti sa iesi doar pentru cumparaturi sau sa duci gunoiul”.

Marius explica si cum incearca sa-si mentina moralul la un nivel ridicat:

„Ai sa razi daca iti spun. Merg in cerc, ca puscariasii si 20 de kilometri pe zi in parcarea privata a blocului. In plus fac cam o ora pe zi exercitii in casa. Asa macar reusec sa nu ma mai gandesc.”

Marius Neacu: „De la 3 ani si jumatate stau in apa. Nu pot sa ma gandesc la altceva”

Aquaman-ul cu rezultate foarte bune la categoria sa de varsta, la diferite competitii de inot in ape deschise, vorbeste si despre unde va „fugi” dupa incheierea carantinei.

„As fugi in Grecia sau Spania. Daca nu se poate, m-as duce aici sa inot cativa kilometri in mare, sa uit de tot. Stau in apa de cand aveam 3 ani si jumatate. Nu pot sa ma gandesc la altceva. In plus imi este dor de copii, dar cursurile nu cred ca revin curand.”

Marius pregateste copii de la doi ani pana persoane adulte. Romanul a ajuns la a patra finala consecutiva a Campionatului Mondial de Inot in Ape Libere. Ultima a fost bifata la Cancun, in Mexic, in luna decembrie. Marius  lucreaza si concureaza din 2013 pentru clubul Activa Nuoto Piacenza. Tot pe aimx.ro poti citi si despre „revolutia” propusa in tenisul de masa, aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE