100 Miles of Istria este in plina desfasurare. Alex C.Petrut este cel mai bine clasat roman

681

S-a alergat toata noaptea la 100 Miles of Istria. 6 romani sunt in TOP 50 in cursa REGINA. Vineri dupa amiaza s-a dat startul celei mai lungi curse (traseul rosu), de 168 de kilometri, iar la miezul noptii celei de 107 kilometri (traseul albastru). 

Alex C.Petrut este pe locul 8 la jumatate de ora in spatele liderului

 

 Primii alteti de la cursa rosie au trecut de jumatatea traseului sambata dimineata devreme. Printre ei si romanul stabilit in Italia, Alex C.Petrut. Acesta ajuns la Buzet (kilometrul 88,2) in 11 ore, 52 de minute si 29 de secunde. Alex isi dorea la start un timp per total de 24 de ore. Atletul roman este la jumatate de ora in spatele liderului: scotianul Paul Giblin. Acesta este urmat la mai putin de 10 minute de italianul Luca Moro.

A fost o noapte racoroasa in peninsula Istria. Temperatura i-a priit lui Andrei Soveresan care se simte excelent. A avut un start tare, iar la ora 6 dimineata ocupa pozitia a 17-a in clasamentul general.

Alti 4 romani se afla intre locurile 30 si 38. Este vorba de Laurentiu Vezentan (31), Istvan Szokolszky (32), Adrian Toma (33) si Vlad Crisan (38). La primul ultramaraton pe trail dupa 5 ani de zile( fara a pune la socoteala probele de alergare din cadrul Iron Man-urilor), Vlad Tanase a plecat prudent. A urcat insa constant odata cu trecerea fiecarui punct intermediar si se afla pe pozitia 168.

Cea mai bine clasata romanca a abandonat la 100 Miles of Istria

Viorica Malai reprezinta anul acesta Republica Moldova. S-a retras din cursa cand se afla pe pozitia a patra in clasamentul feminin. Este locul pe care l-a ocupat si la sfarsitul editiei din 2017. Celelalte doua sportive din Romania sunt Cristina Vasilache (locul 14) si Eva Hochbauer (41).

Pana la ora 6 dimineata s-au inregistrat 27 de abandonuri la cursa rosie (168 de kilometri, 6539 metri diferenta de nivel). 401 sportivi au luat startul. Ei reprezinta 42 de tari.

In cursa de 107 kilometri Csaba Papp se afla in cea mai buna pozitie pentru Romania, locul 51. Urmeaza o zi cu soare si temperaturi de 17 grade. aimx.ro va va tine la curent cu evolutia romanilor la ultramaratonul 100 Miles of Istria. Rezultatele complete si in timp real le puteti gasi aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire