1089 de kilometri in zece zile: cifre istorice reusite de ultramaratonistul Nicu Buceanu

0
1039

 1089 de kilometri a alergat ultramaratonistul Nicu Buceanu. Alergatorul de 38 de ani a incheiat competitia Sri Shinmoy Ten Day Race, New York, pe locul 4 din 35 de concurenti. Este primul roman care a trecut de bariera celor 1000 de kilometri intr-un concurs multi-day de alergare.

Ultramaratonistul Nicu Buceanu a incheiat cu un „bagaj” exact de 1089,2  kilometri puternicul concurs din New York

1089 de kilometri, echivalentul distantei Bucuresti – Viena. Atat a alergat ultramaratonistul Nicu Buceanu pe o bucla de 1 kilometru intr-un parc din New York. A fost primul concurs de 10 zile din cariera. O competitie care l-a macinat fizic si psihic, dar pe care a dus-o la bun sfarsit in ciuda tuturor durerilor. A fost vorba de un efort colosal. aimx.ro a stat de vorba pret de cateva secunde cu Nicu Buceanu cu 3 ore inainte de final. Am vazut un sportiv epuizat, dar fericit si perfect lucid. „Mai este putin!” s-a incurajat Nicu in timp ce continua sa alerge.

Sri Chinmoy a fost un concurs dur si din cauza conditiilor meteo. Cei 35 de concurenti au avut parte de temperaturi de 5-6 grade pe parcursul noptii la inceputul ultramaratonului. Au incheiat pe o ploaie rece, la doar 10 grade. Nicu a terminat competitia pe locul 4 dupa ce in a 9-a zi a reusit sa-l depaseasca din nou pe polonezul Zuk. Zuk a fost omul cu care s-a alergat pur si simplu pe toata durata ultramaratonului. Finalul i-a gasit prieteni. Au sarbatorit cu un pahar de vin rosu, iar apoi au plecat sa se pregateasca de premiere. (FOTO: Nicu Buceanu impreuna cu polonezul Zuk la finalul ultramaratonului Sri Chinmoy Ten Day Race).

 TOP 5 SRI CHINMOY TEN DAY RACE :

  1. Aalto                          1328 kilometri
  2. Byambaa                    1299 kilometri
  3. Trostenyuk                  1183,4 kilometri
  4. Buceanu                     1089,2 kilometri
  5. Zuk                            1058,5 kilometri

*cifrele sunt cu 40 de minute inainte ca timpul sa expire. Vom reveni cu up-date daca este necesar.

Va reamintim ca Nicu Buceanu a reusit sa devina si romanul cu cea mai buna performanta in alergare la 6 zile: 736,4 kilometri.

Autor: Vlad Lucian Arhire