sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăINOT13 medalii de aur intr-un weekend pentru inotatoarea "fenomen": Ana Iulia Dascal

13 medalii de aur intr-un weekend pentru inotatoarea „fenomen”: Ana Iulia Dascal

Multipla campioana nationala, Ana Dascal, ramane fidela crezului ca fiecare antrenament o va apropia de performanta. La 15 ani, Ana Dascal are deja bifata participarea la Jocurile Olimpice. La Rio a marcat premiera. La Tokyo, in 2020, vrea sa ajunga  dupa un parcurs pe care l-a inceput cu antrenoarea Laura Sachelarie.

Ana Dascal  a inceput sa practice inotul in jurul varstei de 3 ani atunci cand parintii au decis ca energia ei trebuia consumata.

Impreuna cu Alexia, sora mai mare, Ana a inceput cursurile de inot.
Dupa participarea la primul Campionat National , la 10 ani

, Ana castiga 3 medalii de aur din 4 probe.„Atunci mi-am dat seama ca imi doresc sa obtin mai mult, nu doar medalii nationale .” Ana a inceput performanta sub indrumarea lui Adrian Suciu, a continuat cu Eduard Caslaru, iar acum o are alaturi pe Laura Sachelarie, antrenoarea campioanei olimpice Diana Mocanu.

Ana Dascal si Michael Phelps-recordman absolut ( cele mai multe medalii de aur castigate la o singura editie a Jocurilor Olimpice)

„Cu fiecare am avut o relatie diferita. De la fiecare am avut de invatat doar lucruri bune. Cu doamna Sachelarie relatia se bazeaza pe multa seriozitate ,incredere si munca. Este relatia ideala din punctul meu de vedere pentru inalta performanta .”
Cea mai pretioasa medalie obtinuta este cea de la Festivalul Olimpic de Tineret European: medalia de bronz la 100m liber. A fost prima medalie castigata de delegatia Romaniei la aceasta competitie. Ana a mai facut atunci un pas spre Jocurile Olimpice la care a ajuns in 2016.
„Nu cred ca pot descrie in cuvinte bucuria de care am avut parte la aflarea vestii ca voi merge la Jocurile Olimpice de la Rio. Au fost momente unice traite acolo, printre cele mai mari nume ale natatiei mondiale langa care am avut ocazia sa ma antrenez. Pot spune ca am avut multe de invatat din experienta participarii la Jocurile Olimpice.Toate acestea m-au ambitionat sa fiu si mai serioasa, muncitoare si determinata in tot ceea ce fac.”

Ana Dascal se antreneaza, concureaza si vrea sa-si depaseasca limitele ca sa participe si la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, in 2020.

„Pentru calificare trebuie sa parcurg pasii de pregatire specifice varstei mele. Voi participa la Europenele de juniori, Jocurile Olimpice de tineret si Mondiale de juniori. Recordurile obtinute pana acum sunt unele care nu au fost doborate de mult timp si de care sunt foarte mandra. Imi doresc sa dobor cat mai multe si acum la juniorat si chiar la seniorat.” 

Ana Dascal are un fizic impresionant ( la 13 ani avea 1,82 si masura 44 la picior-acum, la 15 ani a ajuns la 1,85)

La ultima competitie ,care a avut loc la Hunedoara ( Campionatele Nationale),  in bazin scurt de 25 metri a obtinut 15 medalii dintre care 13 de aur si 2 de argint.
Urmatorul concurs va fi peste o saptamana, in Maribor, Slovenia.

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE