2 veliere cu echipaj romanesc au inceput traversarea Atlanticului in competitia ARC 2017

923

Atlantic Rally for Cruisers - map

Duminica 19 noiembrie, la ora 14, ora Romaniei, s-a dat startul concursului Atlantic Rally for Cruising. Este cea mai mare competitie trans-oceanica de pe glob. Pentru prima data a fost organizata in urma cu 32 de ani. 186 de ambarcatiuni au plecat din Las Palmas, Gran Canaria cu destinatia Santa Lucia, Caraibe. Printre ele si doua echipaje romanesti.

La ARC 2017 marinarii au varste cuprinse intre 3 si 80 de ani 

Echipaje reprezentand 40 de natiuni de pe tot globul s-au aliniat la startul comeptitiei extreme. Cel mai mic dintre marinari are doar 3 ani, iar cel mai in varsta participant 80. Pentru unii dintre ei marinaritul este o traditie de familie care a fost transmisa din generatie in generatie. Este pentru prima data in istoria concursului cand sunt prezente doua echipaje romanesti. Atlantic Rally for Crusising a fost fondata in 1986 de romanul Jimmy Cornell ( Dragoș Cornel Cismasu), unul dintre cei mai mari navigatori ai lumii.  

Cassiopeia este sub pavilion romanesc, Andrew sub cel olandez 

Atlantic Rally for Cruisers - CassiopeiaLa bordul ambarcațiunii sub pavilion romanesc, CASSIOPEIA ( foto stanga), se vor afla instructorii uneia dintre celor mai prestigioase scoli nautice din Romania SetSail Nauticschool: Liviu Chiric ( instructor teorie manevra navei categoria B maritim), Blondu Laur ( instructor practica), Ovidiu Drugan (instructor teorie și practica manevra navei), impreuna cu Cheroiu Andreea, Alex Chiric si Catalin Corduneanu. Echipajul velierului ANDREW este compus din 7 membri: Aurelian Bazgu, Adrian Virlan, Daniel Durigo, Razvan Neagu, Alina Bazgu, Sorin Sanda si Daniela Bololoi.

 5000 de kilometri trebuie sa parcurga amabarcatiunile pana in Santa Lucia, Caraibe. Se estimeaza ca in conditii de vreme buna pe ocean velierele vor ajunge la finish undeva dupa 3 saptamani. Pe aimx.ro va tinem conectati cu ceea ce se intampla la una din cele mai spectaculoase competitii de pe glob.

Credit Photo: FACEBOOK Atlantic Rally for Cruisers