35 de ani de la startul de succes pentru atletismul romanesc. Aflati protagonistele

175
35 de ani de la startul de succes pentru atletismul romanesc. Aflati protagonistele
Sursa Muzeul Sportului-Maricica Puică și Paula Ivan în timpul unui antrenament la Seul (1988), sub conducerea antrenorului Ion Puică.

35 de ani de la startul erei profesioniste în atletism! Federatia Romana a marcat momentul printr-o postare pe pagiba de socializare. Ziua de 25 mai in 1985 gasea la start, in San Jose, California (SUA) sportivii din prima etapa a sezonului in aer liber in IAAF Mobil Grand Prix. 

35 de ani de la startul seriei IAAF Mobil Grand Prix. Romancele au obtinut rezultate istorice in seria mondiala de atletism.

Circuitul a fost administrat de către Federația Internațională de Atletism Amator. In prezent World Athletics a marcat începutul erei profesioniste în atletism.
În primul sezon, 632 de atleți din 42 de țări din întreaga lume – inclusiv din România – au luat startul la cele 15 etape. Meetingurile organizate în 13 state i-au facut pe sportivi sa realizeze șapte recorduri mondiale. Performantele au fost stabilite în IAAF Mobil Grand Prix în 1985. – Sursa FRA

35 de ani de la startul de succes pentru atletismul romanesc. Aflati protagonistele

Un trio din randul elitei atletismului feminin romanesc a fost evidentiat de FRA in articolul dedicat momentului aniversar.

Doina Melinte a facut 4 recorduri mondiale, dintre care, cel mai longeviv in anul 1990 la proba de o milă, cu un timp de 4:17.13. Recordul a fost bătut după 26 ani, în 2016, de către o etiopiancă născută în anul 1991, la un an după recordul Doinei Melinte.

35 de ani de la startul de succes pentru atletismul romanesc. Aflati protagonistele
Cosmina Spiridon si Maricica Puică

Maricica Puică, ieșeanca llaureată cu aur la proba de 3000 de metri și cu bronz la proba de 1500 metri la Jocurile Olimpice din 1984 la Los Angeles. In palmares alergatoarea are si medaliile de argint cucerite la Europenele din Germania, la Stuttgart si la Mondialele de la Roma la 3000 de metri.

In articolul FRA este nominalizata si Mihaela Loghin atleta din Roman medaliata cu argint laLos Angeles la aruncarea greutatii. Mihaela a fost medaliata cu bronz la Campionatul European de Sala de la Madrid.

Federatia Romana de Atletism reaminteste iubitorii sportului momente memorabile din istoria sportului romanesc. Despre campioni si campioane gasiti amanunte aici!

Pe AIMX puteti citi aici despre doua surori care vizeaza medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Articolul este aici.