Denis Serban, biatlon:”Suntem 8 baieti pe 5 locuri pentru Jocurile Olimpice”

923

   Biatlonistii romani sunt calificati la PYEONGCHANG! In premiera tara noastra va avea la JO echipa de stafeta de 4 + 1 rezerva (stafeta de biathlon este formata din 4 componenti). 

Denis Serban Georgian este unul dintre aspiranti. Cornel Puchianu pare principalul favorit si liderul stafetei. Sportivul  a trecut de la fond la biatlon. A reprezentat Romania la Jocurile Olimpice de la Sochi si a terminat pe 30 la sprint . Puchianu ramane un reper pentru actualii colegi din lotul national.

„E omul care a venit pe locul 21 la campionatul mondial de anul trecut .Este sportivul care are numeroase locuri in top 10 la campionatele mondiale de schi role. E practic omul care de 4 ani chiar 5 trage si fuge fix atunci cand trebuie. „ -Denis Serban Georgian

 

Denis a inceput sa schieze de placere inca de  la 3 ani.  Prima competitie oficiala a fost  la varsta de 10 ani.

” Era o varsta frageda, dar l-am urmat pe tata. El a fost biatlonist mai bine de 20 de ani. A participat la olimpiada din 92′ si cumva aceasta traditie de familie m-a atras in acesta lume. Faptul ca dupa viata sportiva a fost si este antrenor la Clubul Armatei cred ca a ajutat. Momentan el inca este unul din antrenorii mei. Ceilalti doi antrenori de la lot, Vasile Gheorghe si Garnita Gheorghe imi ofera toata sustinea la antrenamente si competitii si ma pot baza pe ajutorul lor oricand.”

Cel mai dificil moment pentru Denis Serban Georgian a fost in 2016.

„Am avut rezultate mediocre la campionatele nationale si mi-am pierdut locul din lot. A trebuit  sa ma antrenez o vara intreaga cu multe sacrificii ca sa imi recastig  locul in echipa . Cea mai mare satisfactie a mea probabil ramane primul titlu castigat de Campion National in proba de 20 km Individual de la Harghita din 2015. Cred ca visul oricarui sportiv este sa ajunga la Jocurile Olimpice.  Imi doresc si eu din tot sufletul. Nu stiu daca voi reusi sau nu . E prea devreme sa spun. Ceea ce stiu este ca am facut si fac tot posibilul pentru a-mi indeplini visul .”

Sistemul de calificare este complex. La incheierea celor 6 etape de Cupa Mondiala, respectiv Cupa IBU, primii 4 sau 5 sportivi se vor califica la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud.

Autor: Ovidiu Petenghea