Mihai Vigariu s-a calificat din nou la Campionatul Mondial de Full IronMan, Kona

611

Mihai Vigariu s-a calificat din nou la Campionatul Mondial de Full IronMan, Kona. Se intampla pentru a doua oara consecutiv. Performanta de exceptie a reusit-o in Africa de Sud. Mihai Vigariu a facut un concurs foarte bun. A terminat pe locul 45 din 1766 in clasamentul general.

Mihai Vigariu s-a calificat la Campionatul Mondial de Full IronMan cu un timp de 9 ore, 1 minut si 11 secunde:”Sunt bucuros! Imi confirma directia buna!”

Campionatul Mondial de Full IronManMihai Vigariu a ajuns in Africa de Sud in urma cu o luna. Totul pentru a pregati in amanunt concursul. A fost prima participare a sa la categoria 35-39 de ani. A reusit un loc 8 din 267 de concurenti. 11 sloturi de calificare la Kona a primit aceasta categorie de varsta. Una pe cat de numeroasa, pe atat de valoroasa. Iar Mihai a insfacat unul.

Corpul raspunde foarte frumos la antrenamente. Trebuie insa disciplina si constanta pe luni pe zile, ani ca sa obtii rezultate de top. Cred ca e mai greu sa spargi gheata. După ce ai mers o data, apoi e doar o chestiune de timp cand se va intampla a doua oara”, a fost prima reactie a lui Mihai Vigariu pentru aimx.ro.

Mihai nu este in totalitate multumit cu prestatia din Africa de Sud. „Am ajuns tarziu la start, la inot si nu am putut fi in prima linie. Au fost vreo 200 de atleti in plus inaintea mea. Am fost decalat cu vreo 13, 14 minute. Trebuie sa inoti printre ei, apoi sa ii depasesti pe bicicleta. Si problema mare e cu vantul. Se intensifica pe masura ce creste ziua, asa ca trebuie sa fii cât mai rapid cand iesi din apa, altfel pierzi grupul pe bicicleta si ai si vant in fata. In rest, toate bune :).”

Mihai Vigariu la Full IronMan Africa de Sud:

inot:31.51

bicicleta:5.04.12

alergare: 3.18.35

Timpul final al lui Mihai Vigariu a fost de 9 ore,1 minut si 11 secunde. Este cel mai bun timp al unui roman la un Full IronMan, dar inotul s-a tinut doar pe jumatate din distanta. Astfel, recordul national ramane la Andrei Dudu:9.02.45, reusit in august 2018 la IronMan Tallin.„Clar este un timp care ma incurajeaza pentru mai departe. Anul acesta intenționez sa cobor sub 9 ore la niște curse în Europa”a mai spus in exclusivitate pentru aimx.ro Mihai Vigariu.

Autor: Vlad Lucian Arhire