Elena Andries are 3 medalii de aur la Campionatele Europene de Haltere

426
Elena Andries are 3 medalii de aur la Campionatele Europene de Haltere

Elena Andries are 3 medalii de aur la Batumi, in Georgia dupa evolutia in limitele categoriei 49 kilograme. Andries s-a impus la stilul smuls cu 87 kilograme, urmata de Kristina Sobol (Rusia), cu 85 kilograme. Medalia de bronz a fost castigata de frantuzoaica Anais Michel, cu 79 kilograme. La aruncat, Elena Andries a castigat cu 103 kilograme, dupa ce a ratat ultima incercare, la 105 kilograme. Pe locul secund s-a clasat italianca Giorgia Russo, cu 103 kilograme. Pe locul al treilea a incheiat reprezentanta Frantei, Manon Lorentz, cu 99 kilograme.

Elena Andries are trei medalii de aur la Europenele de Haltere dupa ce a terminat pe primul loc la total, cu 190 kilograme. Elena a fost urmata de Sobol cu 180 kilograme si de Russo cu 178 kilograme.

La Batumi, Cosmina Pana a castigat medalia de bronz la categoria 45 kilograme, la stilul aruncat. Cristian Marian Luca a castigat medalia de bronz la 55 kilograme, stilul smuls.

Romania participa cu 14 sportivi la competitia de la Batumi, care ofera puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Elena Andries continua sa aiba o forma buna! In decembrie, anul trecut, Elena a urcat pe podium la Cupa Internationala dupa o evolutie constanta la categoria 49 de kilograme.  Elena Ramona Andries a ocupat locul al doilea la total la Doha, in Qatar cu 3 medalii cucerite. La stilul smuls, Andries a ridicat 86 de kilograme si a fost intrecuta de chinezoaica Rong Zhang, care a avut 92 kilograme la smuls. Andries a fost a doua si la aruncat, cu 101 kilograme. Elena Ramona a avut sansa sa o intreaca pe chinezoaica, dar a ratat doua incercări la 106 kilograme. Zhang a fost prima, cu 103 kilograme.

In aprilie, anul trecut la Europene, Elena Andries a repurtat fiecare „aur” la categoria 48 kg. 3 medalii castigate la Haltere cu (179 kilograme) la total, la smuls (79 kilograme) si la aruncat (100 kilograme). Fetele au bifat 15 medalii castigate la Haltere la Campionatul European. Romania a incheiat competitia de la Izvorani cu 26 de medalii, 9 de aur, 8 de argint si 9 de bronz.

Autor: Ovidiu Pețenghea