Adela Baltoi traieste pentru atletism, se relaxeaza arbitrand la fotbal si viseaza la JO

538
Adela Baltoi traieste pentru atletism, se relaxeaza arbitrand la fotbal si viseaza la JO

Adela Baltoi are 26 de ani face performanta in atletism si vrea sa se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Olteanca reprezinta clubul Pandurii si alearga pe toate distantele posibile, pe toate suprafetele. Adela a vorbit despre cum a inceput viata sportiva pentru AIMX.RO!

„Am dat probe la Liceul Sportiv, am castigat proba de 800 de metri. Laurentiu Ciobanu a fost primul meu antrenor la LPS Targu Jiu. In anul doi de facultate m-am mutat la doamna Viorica Dima. Primul titlu national a fost la Maraton cand concuram la tineret, in ultimul an.”-Adela Baltoi

Adela Baltoi nu a mai alergat de doi ani Maraton. Nu a mai vrut sa alerge pentru ca a considerat ca dupa energia consumata intr-un Maraton, avea nevoie de mult prea mult timp dedeicat refacerii.

„Dupa Maratonul de la Bucuresti am discutat cu doamna Viorica Dima si cu oficialii clubului Pandurii ca sa imi ofere refacere dupa Maraton. Sa fac fizioterapie fiindca am probleme pe piciorul drept si fac si antrenament. Dar voi mai concura in acest an. Voi merge la Brasov sa alerg 5 km. pe strada. Apoi ma pregatesc pentru sezonul de sala sa fiu la Nationale, in februarie.”

Adela Baltoi face performanta in atletism si se relaxeaza arbitrand la fotbal.

Adela Baltoi traieste pentru atletism, se relaxeaza arbitrand la fotbal si viseaza la JO

”Primeam un barem, chiar daca plateam drumul pentru deplasari din baremul de arbitraj, am zis sa incerc sa fiu arbitru. Ca sa castig niste bani in timpul in care stateam la doamna Viorica Dima am ales arbitrajul. Am facut cursuri de specializare. Pe teren fiind fata aveam o retinere pana mi-am intrat in ritm sa ridic steagul si sa semnalizez. Despre relatia cu publicul, nu trebuie sa iau in calcul ce striga, spectatorii oricum vin la meci sa injure. Trec peste, stau concentrata la joc. Cat despre efortul fizic nici nu ma incalzesc bine.In perioada aceasta chiar inghet ca fotbalistii din Liga a 4-a si a 5-a nu alearga sustinut. Eu as fi preferat sa arbitrez la centru dar cu fluierul e altceva. Dar la meciuri merg pentru recreere acum, nu pentru bani, fiindca obiectivul principal este in atletism.” 

Adela Baltoi a devenit campioana balcanica anul trecut 3000 de metri obstacole si 3000 de metri plat in Serbia. In 2014 a fost pe 3 la Balcaniada de semimaraton tot in Serbia, dupa ce a castigat titlul national de tineret la Maraton si a fost vicecampioana la senioare. Succesul din acest an la Maraton confirma progresul Adelei cu un record personal.

” Anul acesta mi-am dorit sa merg la Balcaniada de seniori de sala si am avut sansa sa alerg la 1500 si am terminat pe 4. Dar vreau sa mentin ritmul de semimaraton si Maraton ca sa lupt pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Visul meu nu este sa fac baremul si sa ajung la Tokyo, ideea ar fi sa nu alerg doua ore 45, vreau sa alerg mai tare, nu vreau sa fac doar act de prezenta!”

Autor: Ovidiu Pețenghea