Adelin Kotrong castiga medalia pe care si-o dorea in palmares la Nationale.

355
Adelin Kotrong castiga medalia pe care si-o dorea in palmares la Nationale.

Adelin Kotrong a revenit dupa o pauza de 4 ani si a reprezentat Romania la doua Campionate Europene de Gimnastica Artistica. Adelin a concurat la mai multe Cupe Mondiale si la un Campionat Mondial. Kotrong e septuplu medaliat la Nationale.

Adelin Kotrong a fost medaliat cu bronz la individual compus, in proba complexa din gimnastica artistica. Ii place sa concureze la sol, sarituri si cal cu manere. La sol are cel mai bun rezultat. Adelin este vicecampion european de juniori.

Adelin Kotrong castiga medalia pe care si-o dorea in palmares la Nationale.„Ma antrenez de doua ori pe zi in afara de duminica. Atunci am liber si joia am un singur antrenament. Trebuie sa mai lucrez la sol, la tehnica pentru ca avem codul executiei. Orice zecime conteaza. Eugen Catean m-a descoperit, el este arbitru international. Acum coordonatorul lotului este Marius Urzica. Mi-ar placea ca antrenamentele sa fie personalizate. In acelasi timp si medicamentatia. Sunt lucrurile care te fac sa progresezi. Fiecare dam randament diferit si incercam sa progresam, dar nu la fiecare dau rezultat aceleasi metode.”-Adelin Kotrong

La Ploiesti, Adelin Kotrong a cucerit medalia de argint la sarituri, in concursul castigat de Marian Dragulescu. Kotrong a evoluat si n finalele de la sol, locul 4 si la bara fixa, locul 6. Adelin a fost pe locul 7 in concursul la individual compus.

„Aceasta medalie la sarituri imi lipsea din palmares. Am fost medaliat la sol, cal cu manere, bara si individual compus. Solul este aparatul meu forte. Am luat locul doi la sarituri, iar la sol locul 4. Un club din tara a legitimat trei straini. Deci nu a fost chiar un National. A fost un Open! Daca era un Campionat National doar cu noi din tara eram al treilea si la sol.”-Adelin Kotrong

Adelin Kotrong se pregateste pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Va fi Campionatul Mondial din octombrie, in Germania, la Stuttgart.

Pe AIMX puteti citi si cum a inceput Turul Ciclist al Romaniei si care e strategia romanilor.

Autor Ovidiu Pețenghea