Ultramaratonist fara Sarbatori. Adrian Bontiu alearga 5000 de km la inceputul lui 2020

332

2020 va incepe abrupt pentru 6 ultramaratonisti romani. Vor lua startul la inceputul lunii intr-un concurs de „casa” pentru romani: Athens International Ultramarathon Festival. Sunt curse de la 24 de ore pana la 5000 de kilometri. Concursul se organizeaza din 2005. Adrian Bontiu si Nicu Buceanu sunt super alergatorii care ne vor reprezenta intr-o cursa ireal de lunga. Intre Moscova si Lisabona sunt cu 350 de kilometri mai putin decat distanta pe care o vor alerga cei doi.

Adrian Bontiu a vorbit cu aimx.ro despre ultramaratonul de 5000 de kilometri de la Atena:”Daca nu ai motivatie, e degeaba!!!”

Adrian Bontiu 5000Concursul de 5000 de kilometri incepe pe 16 ianuarie si se termina 2 luni mai tarziu: pe 16 martie. In acest interval Adrian Bontiu va trebui sa parcurga 5000 de kilometri. O medie de 85 de kilometri pe zi. Pe o bucla de doar 1 kilometru. „Fata de cursa similara de la New York, bucla este deschisa non-stop. Si asta e foarte bine pentru toți cei care vom participa. Fiecare va putea sa-și facă propriul program de alergare și de odihna. Pregătirea e una uriasa, atat din punct de vedere logistic, cat si mental. Mentalul va conta cel mai mult acolo. Daca voi reusi sa raman motivat timp de 60 de zile, eu zic ca pot sa raman “in picioare” atata timp”, a declarat Adrian Bontiu pentru aimx.ro. Ultramaratonistul din Reghin spune ca va avea 5 perechi de adidasi cu el. Se va baza insa doar pe doua. „Inca nu e totul 100 la suta pregatit. Mai am 3 săptămani la dispozitie sa ma pun la punct cu unele lucruri. Și oricum, poți avea de toate acolo, dar daca nu ai motivatia de a merge mai departe in cursa, e degeaba!!!”

Adrian Bontiu se obisnuieste cu ideea de a alerga pe o bucla de 1 kilometru: cartierul general e pe Platoul Cornesti, in Targu Mures
Adrian se pregateste din luna aprilie de provocarea carierei, din momentul in care s-a inscris la competitie. „Au urmat apoi o serie de concursuri (Paris, Policoro, Bratislava si Monaco), care faceau parte din pregatirea acestei curse. Totul va depinde doar de mine  și sper sa gestionez momentele grele care vor aparea . Adica sa ies repede din ele, gasind forta necesara din interior, pentru a nu fragmenta prea mult cursa.”

„De data asta Sarbatorile vor fi fara “rasfat culinar”. Le voi petrece acasa. Voi fi plecat apoi destul de mult timp” – Adrian Bontiu pentru aimx.ro

Adrian Bontiu alearga in medie 25-30 de kilometri pe zi. Pe aimx.ro va vom tine la curent si cum decurg pregatirile celorlati alergatori romani angrenati in Athens International Ultramarathon Festival.
Tot pe aimx.ro poti citi si despre cei mai buni romani la bouldering, aici!!!
Autor: Vlad Lucian Arhire