De ce a ales recordmanul mondial Eliud Kipchoge London Marathon in 2020

179

Recordmanul mondial la maraton, Eliud Kipchoge, a anuntat ca va lua startul in concursul de la Londra anul viitor. Kenyanul ar putea deveni primul om din istorie care castiga de 5 ori cursa din capitala Regatului Britanic. Maratonul este programat in data de 26 aprilie. Kipchoge vine dupa un an cu performante unice. 

Eliud Kipchoge va alerga la cea de-a 40-a editie a maratonului londonez

„Iubesc sa alerg la Londra. Oamenii care te sustin de pe margine sunt tot timpul fantastici” a spus legenda maratonului mondial. Alergatorul de 35 de ani va alerga la Londra in primul sau maraton dupa ce a devenit primul om din istorie care coboara sub 2 ore pe distanta maratonului. „London Marathon este cel mai bine organizat maraton din toata timpurile. Este si cel mai important eveniment caritabil dintre toate maratoanele. Alerg la Londra pentru ca este despre umanitate. A fost o fericire pura anul trecut ca am stabilit un nou record al cursei si s-a depasit un miliard de lire (banii stransi din 1981 pana in prezent). Vreau sa scriu istorie la Londra si sa devin primul sportiv care castiga de 5 ori” a declarat maratonistul.

Kipchoge:”Cu o zi inainte de provocarea de a cobora sub 2 ore am fost sunat de presedintele Kenyei. Am fost socat”

Eliud Kipchoge London MarathonEliud a vorbit pentru canalul oficial de Twitter al maratonului londonez si despre performanta sa colosala: 1.59.40 pe 42.195 km.”M-a sunat presedintele Kenyei. Am ramas socat. A fost o mare presiune pentru mine, dar si un boost moral, o motivatie importanta. M-am antrenat extra foarte mult pentru a-mi indeplini visul. 5 luni am pregatit evenimentul de la Viena. Dupa 1-2 saptamani am constientizat ca am facut un lucru mare” a mai precizat Eliud. Si presedintele Statelor Unite al Americii a reactionat cu un twitter de cateva randuri imediat dupa timpul istoric bifat de Kipchoge.„A fost o mare surpriza pentru mine ca in America nu se dormea. Cand alergam eu, in State, era ora 2 dimineata”.

Timpi de referinta pentru Eliud Kipchoge in ultimele 15 luni:

  • septembrie 2018 (Berlin Marathon): record mondial 2.01.39
  • aprilie 2019 (London Marathon): nou record al cursei, 2.02.37
  • octombrie 2019 (Viena, Austria, INEOS 1.59): 1.59.40.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre cum pregateste Adrian Bontiu concursul „monstru” de 5000 de kilometri, aici!

Autor: Vlad Lucian Arhire