Adrian Bontiu trece de borna 2000km:”E un stres incredibil, dar ma simt foarte bine!”

136

Ultramaratonistul Adrian Bontiu este in plin concurs in capitala Greciei. Alergatorul din Reghin participa la Festivalul International de Ultramaraton Atena in cea mai lunga cursa: 5000 km.”Este un concurs istoric. Poate o sansa unica sa duc la capat o astfel de competitie. Asta ma motiveaza” a declarat pentru aimx.ro Adrian Bontiu. Nu i-a fost usor pana acum, dar merge mai departe. Dupa 1600 de kilometri parcursi organismul sau a trecut printr-un soc.

Adrian Bontiu dupa ce a trecut de borna de 2000 de kilometri:”E o bucurie care a durat maxim 5 minute. Apoi o iei de zero”

E ora 21.30. Si in Romania. Si la Atena. Adrian Bontiu tocmai a iesit din nou pe bucla de 1 kilometru din fostul parc olimpic din capitala Greciei.

Urmeaza o noapte alba. Ziua in jurul amiezii, de la vreo doua, este cald si efortul este mai mare, e mai obositor. De aproximativ o saptamana mi-am facut programul in acest fel: ma odihnesc timp de 6 ore dupa pranz si merg sau alerg noaptea. Eventual dimineata ma mai odihnesc o ora. Imi ajunge”, povesteste pentru aimx.ro Adrian Bontiu.

In a 25-a zi a concursului a atins borna de 2000 de kilometri. „S-a imbatat” de fericire…, dar doar pentru 5 minute.

„Am avut intra-adevar vreo 6 zile in care am fost praf. Probabil a fost un soc dupa 16 zile. Ma resimteam fizic. Nu m-am mai incadrat in acel target zilnic. Nu m-am panicat insa. Am incercat sa ma odihnesc si am trecut peste acea perioada. Acum ma simt foarte bine: atat fizic, cat si psihic”.

Adi a slabit 8 kilograme de la inceputul concursului. Stie exact ce trebuie sa faca in urmatoarele zile: „Obiectivul este de 90-100 de kilometri pe zi, pentru urmatoarele 5. Am de recuperat 86 de kilometri pe care i-am pierdut in acele 6 zile. I-am impartit astfel ca pana la jumatatea concursului ( 30 de zile) sa fiu din nou in marja de 84 pe zi.”

Adrian Bontiu: „Fiecare borna „rasturnata” iti aduce o satisfactie uriasa. Obiectivul cel mare ramane „5000km”.

„M-a ajutat mult experienta pe care am acumulat-o pana acum in alte concursuri. Este un stres incredibil sa stiti. Chiar daca radem, glumim, mereu suntem conectati la distanta, timpi. Si asa e pentru fiecare. Marele OBIECTIV este sa ajung la 5000 de kilometri. Fiecare borna pe care o rastorn imi aduce o satisfactie mare. Imi da o mai mare incredere in mine, dar ma face si mai responsabil. Ai ajuns pana aici, dar trebuie sa mergi mai departe. E o bucurie care dureaza 5 minute maxim si apoi iti vezi de ale tale. O iei de la zero” , spune Adi care nu are nicio „dauna” majora din punct de vedere fizic.

Sportivul vorbeste si despre relatia cu ceilalti 7 concurenti: „Sper sa ajungem cu totii pana la finish. Nu suntem adversari. Suntem o mare familie. Ne incurajam si ne ajutam reciproc”. Cursa de 5000 de kilometri a inceput pe 16 ianuarie si se termina pe 16 martie!!!

Tot pe aimx.ro poti citi si despre super performanta luptatorului Alin Alexuc, care se bate pentru medalia de aur la Europene, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire