Adrian Brănescu și povestea de succes de la Urme Pe Play.

126
Adrian Brănescu și povestea de succes de la Urme Pe Play.
sursa Urme Pe Play, foto Adrian Crapciu

Adrian Brănescu a participat pentru a treia oară la Urme Pe Play, mai antrenat de această dată, tot pe aceleași plaiuri (la fel de frumoase), dar la proba de semimaraton după cum declara câștigătorul pe pagina de socializare.

Adrian Brănescu și povestea de succes de la Urme Pe Play.
Sursa Facebook Adrian Brănescu

Adrian Brănescu a concurat la Rășinari mult mai încrezător și mai bine pregătit, rod al antrenamentelor Running Addicted by Fuby, iar asta s-a simțit mai ales pe finalul cursei.

”Prima jumătate a traseului, în care predomina urcarea, am alergat-o într-un grup de 4 în fruntea cursei, după care am accelerat ușor pe porțiunile vălurite și am rămas doar cu Paul Harsan pe urmele mele.

Cu aproximativ 3 kilometri înainte de final au intervenit și ceva crampe care m-au făcut să reduc din amplitudinea mișcărilor și tot atunci am avut primul gând că e posibil să nu câștig cursa asta (Paul suflându-mi în continuare în ceafă).

Totuși, în momentul în care a încercat să se desprindă mi-am zis că nu degeaba am muncit atât de mult anul ăsta și, cunoscând ultima coborâre din participările anterioare, am dat drumul la picioare, am recuperat distanța și am pus un avans minim, care s-a dovedit a fi suficient până la final.

Astfel am câștigat cursa pentru doar 8 secunde (probabil cel mai mic avans cu care am câștigat o competiție vreodată) și m-am și distrat pe coborâre.

Iar pentru că nu prea am avut timp să servesc mai nimic din punctele de alimentare (dar am apreciat și m-am alimentat cu atmosfera făcută de voluntari), am profitat după finish, când m-am înfruptat din bucatele tradiționale pregătite de organizatori.

Așa că acum trebuie să ies la alergare, altfel urmele mele vor fi și mai apăsate.” A postat pe pagina de socializare, Adrian Brănescu.

Contactat de AIMX, Adrian a vorbit despre evoluția în acest an.

A mai participat la Legal Half-Marathon, unde s-a clasat pe a doua poziție a categoriei Public general și pe locul 29 Open (cursa fiind Campionat Național 10 K), reușind un nou PB: 34:05 minute.

”Profitând de amânarea concursului Urme pe Play, am participat și la proba de Cros din cadrul Semimaraton Brașov Intersport, clasându-mă pe poziția a cincea.

Urmează participarea la proba de semimaraton din cadrul Subcarpați Trail Run (competiție încheiată pe locul secund anul trecut), la Salomon Eco Run în proba de maraton, unde sper să-mi îmbunătățesc timpul de 4 ore și 10 minute, reușit în 2017. Apoi, în luna iunie, voi lua startul la cea mai scurtă probă din cadrul Lavaredo Ultra Trail, cea de 10 kilometri.”

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea