Adrian Şulcă este campion european la judo, la juniori, în Luxemburg

173
Adrian Şulcă este campion european la judo, la juniori, în Luxemburg
sursa Instagram Adrian Șulcă

Adrian Şulcă este campion la categoria 73 kilograme.  Jus Mecilosek din Slovenia a fost ultimul adversar pe care Adrian l-a învins ca să obțină titlul continental! Şulcă s-a impus în finală prin Wazari.

Adrian Şulcă este campion după ce a trecut și de rusul Kantemir Khazhmetov, moldoveanul Ion Tonofrei, spaniolul Javier Pena Insausti, italianul Vincenzo Pelligra și de slovenul,  Jus Mecilosek!

Adrian a obținut prima medalie a României la Campionatele Europene din Luxemburg, acolo unde România are opt judoka, cinci la masculin şi trei la feminin. Adrian Şulcă este component al naţionalei de tineret şi este pregătit de Emil Morar.

La competiţie s-au înscris 351 de judoka din 43 de ţări, 210 la masculin şi 141 la feminin.

Adrian Șulcă a obținut medalia de aur și la Zagreb la începutul lunii mai din acest an. În Croația, Adrian a concurat tot în cadrul categoriei 73 kg. Tânărul judoka este legitimat la U CSM Cluj și DINAMO și este antrenat la Cluj de Florin Bercean și de Gianina Andreica, iar la lotul național de Emil Morar. Șulcă a câștigat turneul după cinci confruntări în care s-a impus de fiecare dată prin ippon. În finală, Adrian l-a învins pe italianul Augusto Meloni! Campion olimpic de tineret în 2018 la Buenos Aires, Adrian Șulcă este hotărât să reprezinte judoului românesc la Jocurile Olimpice din 2024.

În 2020, Adrian Şulcă a obținut titlul de cel mai bun sportiv al clubului clujean după rezultate de referință pe plan intern. Adrian a câştigat titlul de campion naţional la nivel sub 23 de ani, în martie, la Oradea. Are titlul de campion la nivel sub 21 de ani. Tot la Poiana Braşov s-a clasat şi pe locul secund cu echipa masculină a clubului. Adrian Șulcă are şi o clasare pe primul loc cu echipa ”U”-CSM Cluj-Dinamo, la Cupa României. Competiția a fost rezervată sportvilor sub 23 de ani, în octombrie, tot la Poiana Braşov, 2020.

Pe AIMX gasiti si povestea lui Adrian Olaru care a inceput sa practice judo in Italia. Aici gasiti si povestea lui Lucian Dumitrescu ”Laris” Bors, medaliat cu aur la Cluj!

Autor: Ovidiu Pețenghea