Adrian Sulca s-a impus la Cluj la Cupa Europei de Judo pentru nivelul sub 21 de ani

378
Adrian Sulca s-a impus la Cluj la Cupa Europei de Judo pentru nivelul sub 21 de ani

Adrian Sulca , Laris Bors si Mircea Tomescu au castigat medaliile de aur in prima zi a Cupei Europene de Judo sub 21 de ani la Cluj. De asemenea pentru Romania au castigat medalii de bronz Alina Jorovlea, Olga Severin si Adrian Olaru. 

Adrian Sulca a vorbit pentru AIMX despre cel mai greu meci de la Cluj si despre urmatorul obiectiv!

Adrian Sulca s-a impus la Cluj la Cupa Europei de Judo pentru nivelul sub 21 de ani”Concursul a fost o buna pregatire pentru Europene si Mondialele care urmeaza in perioada urmatoare. Cel mai greu meci l-am avut cu sportivul din Australia, Nikolic Uros care are locul 7 la Mondiale. Am reusit sa trec mai departe. In urma cu o luna am concurat la Cupa Europeana de la Paks si am obtinut medalia de argint. Obiectivul meu principal sunt Europenele si Mondialele care urmeaza curand!”-Adrian Sulca

Adrian Sulca a trecut de Kfir Simkowitz din Israel apoi a luptat cu Stanislav Hulenkov din Ucraina. Dupa ce a castigat Grupa D la Cluj in semifinale, Sulca l-a invins pe australianul Uros Nikolic. Adrian Sulca s-a impus in finala cu Nunes Dos Santos reprezentantul din Luxemburg.

Adrian Sulca are in palmares si  medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. La 17 ani Adrian trecea de campionul Slovaciei, Alex Barto, dupa o victorie prin ippon. In finala din Argentina, Sulca a trecut de Martin Bezdek (Cehia) prin ippon.

Sulca se antreneaza dimineata inainte de scoala. Se trezeste la 5 si se pregateste  la centrul de judo din Cluj. Face judo deja de peste 10 ani si la 17 ani a reusit sa castige titlul olimpic la tineret. A treia editie a Jocurilor Olimpice de Tineret a fost in Argentina in perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires.

Pe AIMX gasiti si povestea lui Adrian Olaru care a inceput sa practice judo in Italia. Aici gasiti si povestea lui Lucian Dumitrescu ”Laris” Bors, medaliat cu aur la Cluj!

Autor: Ovidiu Pețenghea