Adrian Toma este liderul ultramaratonului Goldsteig, 661 de kilometri

396

Romanul Adrian Toma este liderul ultramaratonului Goldsteig. Concursul propune 3 distante alergatorilor: 661 de kilometri, 488 si 166. Alergatorul din Cluj Napoca a ales cea mai dura cursa. Anul trecut a abandonat la scurt timp de la start. Goldsteig a inceput vineri, 13 septembrie, la pranz. 

Adrian Toma este liderul ultramaratonului Goldsteig. Miercuri seara trecuse de 500 de kilometri parcursi din cei 661

 Adrian Toma Goldsteig661 de kilometri, cu 19000 de metri diferenta de nivel. Goldsteig este cea mai lunga cursa de alergare pe trail din Germania. Startul se da in nordul Bavariei la Marktredwitz. Se porneste spre sud, de-alungul granitei cu Cehia pana la Passau, orasul aflat la frontiera cu Austria. Acolo traseul face un U, iar alergatorii se intorc spre nord. Finishul este programat la “Neunburg vor dem Wald”. Traseul este in mare parte pe poteci cu iarba, multe pietre, radacini si noroi, drumuri forestiere, dar are si zone de asfalt atunci cand trece prin orasele. Riscul ca sportivii sa se rataceasca este unul foarte mic pentru ca ruta este foarte bine marcata. Un an i-a luat organizatorului competitiei sa definitiveze traseul. In 2014 s-a tinut pentru prima data ultramaratonul Goldsteig. Doar 5 alergatori au ajuns atunci la finish. 

192 de ore au la dispozitie ultramaratonistii sa parcurga cei 661 de kilometri. 

27 de ultramaratonisti s-au incumetat sa se inscrie la Goldsteig. Doar 21 s-au si prezentat la start. Iar 4 au abandonat deja. Lider este experimentatul ultramaratonist din Cluj Napoca, Adrian Toma. Toma trecuse in aceasta seara de punctul de control de la Lalling, kilometrul 502. Sunt peste 120 de ore de cand se afla pe traseu. Iar suferinta isi face simtita prezenta. „Ä avut tot felul de halucinatii si dureri exotice. Il durea ici, pe colo si mai ales peste tot. Dar asta e povestea in cursele astea, ajungi sa fii prieten cu durerea”,a scris pe facebook ultramaratonista Viorica Henry.

Halucinatiile au inceput sa apara din a patra zi de cursa. Adrian Toma a preluat conducerea Goldsteig la kilometrul 315. Este cunoscut ca fiind un alergator cu planuri de cursa foarte bine puse la punct, de la care incearca sa nu se abata niciun milimetru.

La precedentul punct de control Adrian Toma avea un avansa de doua ore si jumatate fata de spaniolul Rafael Argote Enriquez si 5 ore si jumatate in fata polonezului Thomas Wieczorek. Pe Adrian il puteti urmari live, aici!!!

Tot pe aimx.ro poti afla totul despre noile modele de ceasuri de la Garmin ( fenix 6), aici!

Autor: Vlad Lucian Arhire