Adrian Toma, ultramaratonist: ” Nici macar 1 la suta sanse nu-i dau lui Roddy sa-l ajunga pe Tibi”

0
1299

  Final de infarct al ultramaratonului 6633 cu romanul Tibi Useriu in continuare la conducerea cursei. Organizatorii au facut un anunt soc. Un anunt ce a crescut brusc tensiunea pentru ultimii 75 de kilometri. „Diferenta s-a micsorat la doar 1,6 kilometri intre primii doi clasati”, au scris oficialii cursei pe pagina de facebook. Inaintea acestui anunt se stia ca Tibi Useriu avea un avans de 16 ore fata de locul al doilea.

aimx.ro a stat de vorba cu ultramaratonistul Adrian Toma, omul care a fost cu ochii pe cursa inca de la inceput si una din persoanele care l-a sfatuit pe Tibi inainte de plecarea in Canada, pentru a „traduce” aceasta afirmatie a organizatorilor :” Este vorba si de ceva adevar, dar si de a creste putin adrenalina pentru a face finalul mai palpitant. Roddy mai avea 1,6 kilometri pana la Swimming Point ( punctul de control 7), in momentul in care Tibi parasea locatia dupa 8 ore de odihna.”

In ceea ce priveste ipoteza ca Roddy sa nu stea deloc la odihna si sa plece pe urmele bistriteanului pentru a forta o depasire pe ultimul tronson: Doar daca este complet nebun, dar n-ar avea nicio sansa. Nici macar 1 la suta nu-i dau sanse sa-l intreaca pe Tibi. Ar fi o posibilitate doar in cazul nefericit in care corpul lui Tibi cedeaza. Altfel este imposibil. Roddy nu a facut niciodata ce a facut Tibi. El este ca un robotel invartit de cheita care merge constant. Nu stie sa faca altceva. Daca voia sa forteze trebuia sa o faca mai devreme. Acum este prea tarziu”.

Tibi Useriu a plecat de la ultimul punct de control joi seara , ora 18, ora  Romaniei. In 2016 Tibi a reusit un timp de 20 de ore pe ultimii 75 de kilometri. „E greu de estimat, dar Tibi e „turbat” si poate incheia cursa in 15 ore sau chiar mai devreme”, a mai subliniat Adrian Toma.

Apropierea de final inseamna si momentul in care sportivul este aproape de epuizarea psihica si fizica. Tibi a parasit CP 7 pe propria semnatura si sub tratament cu antibiotic dupa ce degeraturile s-au infectat. La editia precedenta, cam in acelasi loc, Roddy, din cauza halucinatiilor, a luat-o in directia opusa, spre start. Ulterior el s-a intalnit pe traseu cu alti doi concurenti si i-a convins si pe ei ca merg in directia gresita. In final a abandonat.

Ramaneti pe aimx.ro pentru a surprinde impreuna finalul acestei curse NEBUNE.