Simply THE BEST!!! Tibi Useriu a castigat pentru a doua oara consecutiv cumplitul ARCTIC ULTRA 6633

0
2296

     7 zile si 7 nopti. Aproximativ 159 de ore traite in mijlocul IADULUI ALB. O lupta cumplita cu gerul extrem, halucinatiile si degeraturile. O editie teribila din punct de vedere al temperaturilor scazute inregistrate, coroborate cu vantul puternic. 566 de kilometri „inghititi” de bistriteanul Tibi Useriu. Toate , pentru a castiga pentru a doua oara ARCTIC ULTRA 6633. Bistriteanul este singurul om de pe pamant care reuseste performanta de a se impune de doua ori la rand in aceasta cursa de supravietuire. In acelasi timp este singurul castigator care a mai avut curajul sa revina la start.

        „URIASUL” USERIU

Ca si in 2016 Tibi Useriu a plecat ca din pusca si a fost liderul ultramaratonului de la un capat la altul. O strategie riscanta au spus multi avand in vedere concurenta mult mai puternica din acest an. Niciun adversar nu a reusit sa stea aproape de el. A demonstrat o forta fizica impresionanta si o tarie psihica incredibila. „Psihic sta cel mai bine”, spunea inca din start, pentru aimx.ro, ultramaratonistul Adrian Toma , cel care a mai descoperit un amanunt de povestit nepotilor: „Utima etapa ( de 75 de km) a terminat-o in 16 ore. Nimeni, niciodata, nu a mai reusit asa ceva…Cel mai bun timp din istorie este de 20 de ore si 35 de minute.”

Performanta vine in contextul in care Tibi a fost lasat sa plece pe ultimul tronson pe semnatura si sub tratament cu antibiotic. Doctorul a vrut sa-l opreasca din cauza ca degeraturile s-au infectat. Pe ICE ROAD ( drumul de gheata), poate cea mai dificila portiune ,Tibi nu a mancat si nu a baut nimic din cauza gerului, pe parcursul a 80 de kilometri.„Iti inghetau efectiv lacrimile in ochi”, a marturisit bistriteanul, care a mai dezvaluit ca a avut niste nopti de cosmar. Cand Tibi se apropia de linia de finish pe pozitia a doua se afla un concurent din Scotia. Roddy are si el o istorie incredibila in spate: este bolnav de diabet si dependent de insulina. Anul trecut a abandonat dupa ce din cauza halucinatiilor severe, spre finalul concursului, a incurcat directia si a pornit spre START.

   EMOTIE INCREDIBILA STARNITA DE TIBI

Pe parcursul celor 7 zile si 7 nopti mii de oameni au rezonat cu Tibi Useriu. Pe facebook s-a creat un grup al sustinatorilor lui Tibi Useriu. Acestia au trait la intensitate
maxima fiecare moment. S-a plans, s-a ras, s-au spus glume, s-au plantat mii de copaci in gand in incercarea de a-i transmite energie lui Tibi la mii de kilometri distanta.

Convorbirile telefonice cu fratele sau Alin au strans sute de mii de vizualizari, iar marea familie Tasuleasa de la Bistrita ( organizatia din care face parte Tibi ) a incremenit in fata telefonului asteptand vesti cu inima cat un purice. Alin Useriu a dezvaluit cum a trait cursa: cu un pumn de vitamina B si pastile pentru tensiune.

” The EAGLE has LANDED” a scris si ultramaratonistul Vlad Tanase pe facebook. Tibi Useriu a incheiat cursa in aproximativ 159 de ore. Este al treilea timp din istorie.

Felicitari, TIBI!!!

Credit PHOTO: ARCTIC ULTRA 6633