Al 90-lea titlu olimpic al României este cucerit de Ancuța Bodnar și de Simona Radiș!

169
Al 90-lea titlu olimpic al României este cucerit de Ancuța Bodnar și de Simona Radiș!
sursa Federația Română de Canotaj, COSR, FOTO Cristian Nistor

Al 90-lea titlu olimpic a fost obținut de Simona Radiș și de Ancuța Bodnar cu un nou olimpic best la dublu vâsle, după o cursă fantastică!

Al 90-lea titlu olimpic este adus României de Simona Radiș și de Ancuța Bodnar la Tokyo! Româncele au avut un ritm perfect și au condus cursa încă de la început. Ancuța și Simona s-au distanțat de rivalele din Noua Zeelandă și de canotoarele din Țările de Jos pe durata celor 2.000 de metri!

Este a 20-a medalie de aur pe care canotajul o aduce României la Jocurile Olimpice, fiind prima după 13 ani. 308 medalii au cucerit sportivii români până acum în participările la Jocurile Olimpice de vară. 90 de titluri olimpice are România în toată istoria, 96 de medalii de argint și 122 de bronz.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au primit primele medalii de aur ale delegației României la Tokyo! Octavian Morariu a fost cel care a înmânat medaliile pentru cele trei echipe la ceremonia care s-a încheiat cu intonarea imnului României!

Echipajul de patru rame masculin, format din Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, a obţinut argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tricolorii au încheiat cursa cu timpul de 5:43.13. Aurul a revenit australienilor care au încheiat în 5:42.76, iar pe trei s-au clasat italienii cronometrați în 5:43.60.

În finala B a probei de patru rame feminin, Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Popescu au terminat pe locul 3. Astfel, la general, româncele au încheiat proba pe locul 9. Același loc a fost și pentru Ionuț Prundeanu și Marian Enache.

Și sportivul David Popovici s-a calificat în finală la 100 metri liber, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Va fi a doua finală olimpică pentru sportivul de doar 16 ani!

Pe AIMX aflați aici  mai multe vești despre sportivii României care participă la Tokyo!