Prima medalie olimpică a României la Tokyo este cucerită de Ana Maria Popescu!

87
Prima medalie olimpică a României la Tokyo este cucerită de Ana Maria Popescu!

Prima medalie olimpică pentru România, în prima zi după festivitatea de deschidere la Tokyo! Este argint pentru Ana Maria Popescu! A 90-a medalie de aur a României la Jocurile Olimpice se lasă așteptată! Finala a intrat în prelungiri după trei reprize în care Ana și adversara din China au fost la egalitate. Sun a punctat decisiv în tușa de aur.

Prima medalie olimpică de argint a României la Tokyo. Este din nou vicecampioană olimpică la individual.

Ana, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016, cu echipa, a intrat direct în turul secund la Tokyo. Campioana română a câştigat cu 15-10 în fața sportivei singaporeze Kiria Tikanah Abdul Rahman, după care a învins-o în optimi pe Sera Song (Coreea de Sud), cu 15-6. Sportiva noastră a obținut calificarea pentru semifinalele după ce a trecut de Julia Beljajeva, din Estonia, scor 15-8. A urmat un nou asalt împotriva unei sportive din Estonia. Ana Maria Popescu (36 de ani) s-a calificat în finala probei de spadă dominând meciul cu Katrina Lehis. A fost 15-10, după o dispută în care Ana, numarul 1 mondial și a doua favorită la aur la Tokyo și-a arătat supremația.

Iulian Teodosiu a fost eliminat în optimile probei de sabie, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Teodosiu a fost învins de italianul Enrico Berre, scor 15-12.

Prima medalie olimpică a României la Tokyo este cucerită de Ana Maria Popescu!

Ana Maria Popescu și rezultatele de la participările la Jocurile Olimpice la proba individuală :

– locul 16 la Atena 2004
– locul 2 la Beijing 2008
– locul 11 la Londra 2012
– locul 9 la Rio 2016

-locul 1 la TOKYO

Ana a fost vicecampioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing, campioană olimpică pe echipe la Rio de Janeiro împreună cu Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu.


Delegația României participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu 101 sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Pe AIMX aflați aici  mai multe vești despre sportivii României care participă la Tokyo!