sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăCAMPIONIAlbert Mufturel este pompierul din Severin, dublu campion mondial la culturism.

Albert Mufturel este pompierul din Severin, dublu campion mondial la culturism.

Albert Mufturel are în palmares titlul de campion mondial la Culturism Clasic Masters +175 cm. Este campion absolut la Campionatul Mondial Culturism Clasic Masters. Are locul 3 la 90 kilograme la Campionatul Mondial 2021. Este vicecampion european la Culturism Masters Clasic +175 cm. 2021!

Albert Mufturel a urcat pe scena primului concurs în 2018 la îndrumarea prietenului Marius Chera la Cupa României. Locul 1 la Culturism 90 kg!

Albert Mufturel este pompierul din Severin, dublu campion mondial la culturism.
sursa Cipri & Anca | Videography & Photography FRCF & IFBB Official Photographer

”Toți cei care doresc sa exceleze în acest sport trebuie sa fie conștienți că este un mod de viață permanent, dieta este principală, odihna și antrenamentele bine stabilite!”-Alb-Ram Mufturel

Albert, campionul mondial la culturism a intrat în echipa de scafandri de la ISU Drobeta. Avea experienţă de la Descarcerare. Echipa este formată din cinci pompieri care au absolvit cursul de iniţiere la Centrul de Scafandri al Ministerului Apărării Naţionale, din municipiul Constanţa. Leader, Albert are brevet de scafandru – salvator. A fost de mic pasionat de sport.

”La vârsta de 10 ani am intrat în Clubul Muncitoresc Drobeta pe disciplina sportivă box pe care l-am practicat doi ani la nivel de amatori. La 14 ani am luat în serios pregătirea cu cei doi antrenori pe disciplina Powerlifting pe care am practicat-o timp de 17 ani. Pe același palier se aflau disciplinele Culturism și Haltere. Am rămas uimit de Edi Belanim și Costel Vișan(viitori antrenori) care ridicau greutăți colosale și astfel am fost motivat să-mi schimb disciplina. Motto-ul meu: ,, Antrenează-te în liniște și lasă succesul să facă zgomot”.”

Albert încurajează practicarea sportului la orice vârstă!

”În momentele grele trebuie păstrat echilibrul psihic și sa nu renunțe dacă își doresc cu adevărat. Rețeta succesului este disciplina , perseverența și dorința de a fi cel mai bun în ceea ce faci.”-Albert Mufturel

În 2019 la Campionatul Mondial din Spania Albert a trebuit sa renunțe înainte cu o zi deoarece a ieșit pozitiv la testul Covid.

”Vreau să mulțumesc Federației de Culturism și Fitness pentru sprijinul și susținerea acordată fără de care nu-mi îndeplineam visul!” Alb-Ram Mufturel

Pe AIMX citiți aici și despre tradiția campionilor din echitație

Autor Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE