Albert Saritov a rămas cu argintul la CE de lupte. România are trei medalii la Roma

152

Albert Saritov a rămas cu medalia de argint la cat. 97 kg, la lupte libere, la Campionatele Europene de la Roma, după ce a fost învins în finală de rusul Abdulraşid Sadulaev. Este a treia medalie pentru România, care şi-a îndeplinit deja obiectivul de a cuceri două-trei medalii la competiţia din capitala Italiei. Alin Alexuc a cucerit aurul, iar Cătălina Axente bronzul.

Albert Saritov a cucerit bronzul la JO 2016

Albert Saritov a pierdut cu 0-6 finala de la categoria sa. Saritov trecuse în optimi, cu 6-4, de italianul Abraham de Jesus Conyedo Ruano, iar în sferturi l-a învins pe polonezul Radoslaw Baran (5-1).

Medaliat cu bronz la JO 2016, românul a trecut apoi în semifinale de Gennadij Cudinovic (Germania), prin superioritare tehnică (10-0).

Tot la lupte libere, Andrei Dukov a fost învins în recalificări de sârbul Stevan Andria Micic la categoria 57 kg. În optimi, românul îl învinsese pe italianul Givi Davidovi, dar a pierdut în sferturi cu turcul Suleyman Atli.

La cat. 61 kg, Nikolai Okhlopkov, reprezentantul României, a fost întrecut în preliminarii de georgianul Beka Lomtadze, însă va evolua duminică în recalificări în faţa moldoveanului Leonid Colesnic.

La categoria 74 kg, Zurab Kapraev (România) a pierdut în calificări în faţa moldoveanului Valentin Borzin.

Rareş Chintoan (125 kg) a pierdut în optimi în faţa armeanului Levan Berianidze.

Alin Alexuc-Ciurariu a obţinut marţi aurul la categoria 130 kg, la greco-romane, iar Cătălina Axente a cucerit medalia de bronz, la categoria 72 kg.

România participă la Europenele de la Roma cu 16 sportivi.

Pe AIMX puteti citi si despre seria de clasari pe podium ale reprezentantilor Romaniei la snowboard. A fost victorie in Grecia, detalii aici!

Credit foto: Facebook FR de Lupte