Alesul din Fortuna: Ursachi alearga pe calea medaliilor

1081

Finalul de sezon a fost plin de medalii pentru Sebastian Mihai Ursachi. Atletul sucevean s-a remarcat la Istanbul, la Cupa „Olimpic Deneme Yrismalari”, in Turcia.

Medalie de aur– ştafeta 4×400 metri, in componenţa Cristian Radu(castigator si la individual), Sebastian Ursachi, Alexandru Burcea si Bogdan Oprina;

Medalii de argint– Sebastian Ursachi – 400 metri;  stafeta 4×200 metri, in componenta Daniel Martalogu, Sebastian Ursachi, Alexandru Burcea si Marius Licuţ;

Sebastian Mihai Ursachi a fost crescut in mare parte de catre bunici in cartierul Fortuna. Si acum atletul se gandeste cu nostalgie la afectiunea primita de oamenii din oras. Originar din Gura Humorului, judetul Suceava, Ursachi a vrut sa joace fotbal.

„Imi doream multe, sa fac performanta si sa imi fac un nume, ca toti ceilalti ( familie,prieteni) sa fie mandri de mine. Dupa ce am observat ca, la fotbal bat pasul pe loc,am incercat cu Judo. Am practicat acest sport la CSS Gura Humorului. Eram prea firav si prea slab pentru un sport pe care il consider “ dur “. Dupa un timp m-am lasat si de judo. Bunicul meu,care a decedat in Noiembrie 2016,mi-a spus sa incerc atletism.”

Tatal lui Sebastian Ursachi a practicat atletism in tinerete,in cadrul Liceului Militar de la Campulung Moldovenesc. Insa indemnul pentru aceasta disciplina l-a primit de la bunicul lui.

„Mi-a sunat interesanta aceasta propunere venind din partea omului caruia ii multumesc si datorita caruia sunt unde sunt in ziua de astazi.”  

Mihai Ursachi a incheiat anul la Cupa „Olimpic Deneme Yrismalari”, de la Istanbul.
Sebastian Mihai Ursachi (CSM Bacău/ CSM Ploiești, antrenoare Cristina Alexe).

In sala de sport Sebastian a ajuns cu tatal sau. „L-am rugat sa ma insoteasca, sa ma inscriu la clubul sportiv scolar din orasul nostru. Si acum imi aduc aminte. Era o sala de sport cu teren de handbal. Eram speriat, dar si entuziasmat! Eram micut. Nu stiam ce inseamna sportul de performanta si care sunt cerintele lui.”

Prima  zi de atletism a fost  speciala pentru Ursachi.

Sebastian a facut o verificare de 1000m sub indrumarea antrenoarei Daniela Lucaci. Aptitudinile  l-au facut  remarcat si a fost selectat pentru grupa de copii mici.

„In clasa a 7-a, eu fiind un copil crescut intr-un cartier de la marginea orasului, nu eram tocmai cel mai cuminte copil. Parintii mei mi-au interzis sa mai practic atletismul. Prin clasa a 9-a dupa ce luasem examenul de capacitate si am intrat la liceu, bunicii mei tot insistau sa merg sa practic sportul care-mi place. Au fost multe discutii in familie, insa am crezut in visul meu. Prima mea competitie importanta la nivel internațional a fost in Ucraina. Am participat la campionatele mondiale de Juniori 2 care s-au desfasurat la Donețk.”

A fost un moment de care si acum Sebastian isi aduce aminte cu placere. Ursachi s-a clasat pe locul 25 in proba de 800m .Dupa ce a implinit 17 ani, tanarul sucevean s-a transferat la clubul sportiv Bacau.

” A fost un moment important in cariera, fiindca am fost indrumat de doamna Cristina Ioana Alexe. Si acum alaturi de doamna antrenoare progresez. Am descoperit ce inseamna sportul de performanta. Sub indrumarea doamnei Cristina am reusit sa cuceresc  6 medalii de bronz,2 medalii de argint la campionatele naționale de atletism,4 medalii de aur si o medalie de bronz in cadrul campionatelor nationale universitare, 2 medalii de bronz si 2 medalii de argint la campionatele balcanice de seniori.”

Autor:Ovidiu Petenghea