13 ani in judo: Larisa Florian incheie 2017 cu medalie la Masters

0
1510

Larisa Florian a incheiat in forta anul! La Sankt Petersburg, sportiva de 22 de ani a cucerit medalia de bronz. Pentru sportiva clubului CSM Liberty Oradea turneul din Rusia a fost ultimul  intr-un an plin de reusite. In 2017, Larisa a devenit vicecampioana europeana de tineret. A cucerit medialia de aur la turneul Grand Prix de la Baku. A luat si bronzul la Grand Slam-ul de la Abu Dhabi. In palmares a fost bifata şi medalia de bronz la Grand Prix-ul de la Dusseldorf. 

Un succes emotionant pentru Larisa a fost adjudecarea medaliei la World Judo Masters.

Larisa Florian a cucerit medialia de aur la turneul Grand Prix de la Baku

A reusit sa treaca peste momentele dificile intalnite pentru prima data intr-o competitie. La stagiul de la Tokyo, Larisa a suferit o accidentare la umarul stang. S-a intamplat cu 8 zile inaintea competitiei din Rusia.

„Durerea si inflamatia au fost foarte mari. Imi era frica ca nu imi voi reveni pentru Masters. In dimineata din ziua competitiei a fost prima oara dupa 8 zile in care am luat chimonoul pe mine si mi-am zis:

” daca astazi voi lupta, voi lua locul 1! ” .

Larisa a pierdut atunci in sferturile de finala, insa conform regulamentului putea sa lupte pentru locul III.

A intrat pe tatami cu o dorinta foarte mare si la final a castigat confruntarea pentru medalia de bronz! Alaturi de Larisa Florian e o echipa de profesionisti.

„La Oradea suntem o echipa unita care tinteste spre inalta performanta. Fiecare se implica in ceea ce are de facut cu profesionalism. Exista o comunicare foarte buna intre noi. Dupa fiecare competitie facem o mica analiza. Studiem ce trebuie imbunatatit. Daca este legat de pregatire fizica, Emil Falaus (preparatorul fizic) isi face treaba. Lucrez impreuna cu Aurelian Ciprian Fleisz (antrenorul meu).  Bineinteles avem un kinetoterapeut care este zilnic prezent cu noi, Hanas Mihai. Medicul echipei, Morariu Carmen si domnul psiholog Marius Cioara completeaza echipa”

Larisa a inceput judo la varsta de 9 ani.

Larisa Florian judo
Larisa Florian

„Am practicat inainte atletism. Am avut cateva saptamani, dar  intr-o zi eram pe stadion cand am vazut foarte multi copii in sala de judo. Era foarte interesant si distractiv si am zis ca trebuie sa incerc si eu. De cand am inceput acest sport m-a atras! Imi amintesc ca de abia asteptam sa se faca zilele in care trebuia sa merg la judo.”

La un sport de contact accidentarile sunt intalnite des. Larisa a avut insa de fiecare data forta sa revina si mai puternica.

„Am suferit o operatie in 2012 la cotul stang. A fost cel mai dificil moment din cariera! Gandul ca nu puteam sa ma antrenez in timp ce altii se antreneaza ma intrista. De atunci pana in prezent am mai avut niste accidentari minore. Sper ca de acum inainte sa fiu cat mai sanatoasa pentru ca mai am mult de demonstrat ca si sportiva.”

De la tanara aspiranta, Larisa a cucerit medalii pe plan international pentru Romania si mai are un vis!

„Sper ca anul 2018 sa fie un an plin de realizari. Imi doresc sa devin cea mai buna la categoria mea de greutate. Vreau sa castig fiecare concurs la care voi participa! Obiectivul suprem: campioana olimpica la Tokyo 2020!”