Alex Cret si Eduard Serban sunt medaliati la Campionatele Europene de judo juniori

94
Alex Cret si Eduard Serban sunt medaliati la Campionatele Europene de judo juniori

Alex Cret si Eduard Serban s-au remarcat la competitia continentala si au urcat pe podium. Creţ a fost învins în finala categoriei de -90 kg. de francezul Francis Damier. Eduard Şerban, campion mondial de cadeţi, l-a învins pe francezul Kenny Liveze în meciul pentru medalia de bronz la cat. 100 kg.

Alex Cret si Eduard Serban sunt medaliati cu argint si bronz in Croatia, la Europenele de Juniori la Judo!

”Practic judo de la varsta de 10 ani! Cu ajutorul tatalui meu care m-a indrumat catre acest sport cu ideea de a incerca. Fac parte din lotul olimpic de tineret si antrenorii mei sunt Emil Morar, Dan Fasie si Szoke Laszlo.”-Alex Creț

Cele mai bune rezultate ale lui Alex sunt: locul 3 la Campionatul European de cadeți 2018 individual+echipe. Locul 1 la Cupele Europene de cadeți la Zagreb , Teplice , Berlin și Cluj Napoca 2019 și cel mai proaspăt rezultat locul 2 la Campionatul European de juniori.

Creţ a fost învins în finala categoriei -90 kilograme de francezul Francis Damier. În primul tur, Creţ l-a întrecut pe cehul Martin Bezdek. În optimi s-a impus în faţa bulgarului Stanislav Stefanov. În sferturi a câştigat în faţa ucraineanul Timur Valieiev, iar în semifinale a dispus de israelianul Guy Gurevitch.

Alex Cret si Eduard Serban sunt medaliati la Campionatele Europene de judo juniori

Eduard Şerban, campion mondial de cadeţi, l-a învins la Europeanul de Juniori pe francezul Kenny Liveze în meciul pentru medalia de bronz la categoria 100 kilograme. În optimi, Şerban a trecut de ucraineanul Danilo Gololobov. În sferturi s-a impus în faţa lui Zsombor Veg din Ungaria. Eduard a pierdut în semifinale cu Mert Sismanlar.

Georgiana Miler a ocupat locul cinci la categoria +78 kg. La categoria 73 kg, Szilard Radvanszki a pierdut în turul secund în faţa finlandezului Turpal Djoukov.

David Mitran a pierdut în turul secund la categoria 81 kilograme în faţa ucraineanului Artem Bubir. Cosmin Bucătaru a cedat în aceeaşi fază în faţa turcului Muhammed Koc.

La categoria 100 kilograme, Riccardo Stoica a fost învins în optimi de elveţianul Daniel Eich.

Pe AIMX aflati aici si despre recordurile stabilite de Robert Glință!

Autor: Ovidiu Pețenghea