Doua recorduri nationale pentru Robert Glinta dupa ce a scapat de coronavirus

130
Doua recorduri nationale pentru Robert Glinta dupa ce a scapat de coronavirus
Credit foto @mike2swim

Doua recorduri a stabilit Robert Glinta in zile consecutive la intrecerile din bazin de 25 de metri, in Ungaria. Dupa recordul national la 50 metri spate (23.12), Robert a facut record si la 100 metri spate, in etapa a saptea a International Swimming League.

Doua recorduri a facut Robert Glinta in Ungaria. Dupa performanta de la 50 de metri, Robert a facut record national si la 100 metri spate.

Robert s-a clasat pe locul doi, cu timpul 49.87. Proba a fost castigata de rusul Kliment Kolesnikov.

Precedentul record national, de 49.98, i-a apartinut tot lui Robert, fiind stabilit la Hangzhou (China) in urma cu doi ani.

Robert Glință a revenit in cadrul International Swimming League (ISL), unde face parte din echipa Iron. Competitia a fost creata de FINA (Federatia Internationala de Natatie) pentru cei mai buni inotatori din lume.

La 100 metri spate Robert s-a remarcat de la nivel de juniori. In 2015 a doborat recordul mondial pentru juniori si a stabilit un nou record national pentru seniori (in bazin scurt). In acelasi an a cucerit titlul de campion mondial, la juniori, la 100 metri spate, cu timpul 54,30 secunde (in bazin olimpic). Robert s-a calificat la Jocurile Olimpice de vara de la Rio.

Doua recorduri nationale pentru Robert Glinta dupa ce a scapat de coronavirus

In aprilIe 2019 Robert Glinta a devenit primul roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Robert a reusit sa coboare sub baremul de calificare la 100 metri spate. Rezultatul a fost obtinut la reuniunea de la Guangzhou, in China. La finalul anului 2019, la Campionatele Europene in bazin scurt (25 metri) de la Glasgow, Robert a fost medaliat. A obtinut locul 3 la 100 metri spate. Robert Glinţă era medaliat cu argint la Campionatele Europene de la Glasgow, în 2018, în proba de 50 de metri spate.

Pe AIMX aflati aici si despre obiectivele pe care le au ciclistii romani la Campionatele Europene de Velodrom.

Autor Ovidiu Pețenghea