Alex Toma vrea la KONA dupa ce s-a calificat din nou la Mondialul de Half Ironman

675

   Locul 7 din 900 de concurenti

In acelasi loc, dar cu un timp mai bun. Alex Toma s-a calificat pentru a doua oara consecutiv la Mondialul de Half Ironman. Ca si in sezonul precedent Alex a ales Turcia pentru a-si indeplini cel mai important obiectiv de pana acum. Triatlonistul roman a prins o zi de senzatie: a iesit al cincilea din apa si a reusit cel mai bun timp al sau la alergare. Fata de 2016 a castigat doua minute si jumatate desi nu a mai purtat neopren.

     „Costumul de neopren nu a fost permis pentru ca temperatura apei a fost foarte ridicata. Cand am terminat concursul afara erau 32, 33 de grade. M-am simtit foarte bine. Sunt super fericit ca mi-am indeplinit obiectivul din prima incercare.” – Alex Toma pentru aimx.ro

In clasamentul final Alex a urcat pe locul 7 la general din 900 de concurenti si pe doi la categoria de varsta 25-29 de ani. Nu a fost o calificare lipsita de emotii insa.

Primii trei de la categoria mea se calificau la Mondialul din Africa de Sud. Inotul mi-a mers foarte bine, bicicleta la fel – cu o medie de 39 de kilometri la ora, insa la alergare am avut ceva probleme in partea a doua. A trebuit sa slabesc ritmul deoarece m-am deranjat la stomac. Am strans din dinti si nu m-am oprit insa. Sincer sa spun am avut si noroc pentru ca la punctul de hidratare pe langa care am trecut nu era toaleta.:).

     Vrea la Kona

2017 este cel mai bun an din cariera de triatlonist a lui Alex Toma: a participat deja la Mondialul de Half Ironman si s-a calificat la acceasi competitie pentru a doua oara consecutiv. Pentru 2018 se gandeste la un obiectiv extrem de indraznet. Un singur roman, Mihai Baractaru, a mai ajuns acolo: este vorba de campionatul Mondial de Full IRON MAN – Kona:

„Mi-as dori sa ma calific la Kona. Nu ascund asta. Este unul din planurile mele pentru sezonul viitor. Am sa vad exact cum imi voi face strategia in functie de programul de la scoala, dar si de familie. In viitorul apropiat insa urmeaza o perioada de antrenamente de mentinere, cu sedinte de pregatire usoare, relaxante,”– Alex Toma, in exclusivitate pentru aimx.ro

Timpii de la IRONMAN 70.3, Turcia, Belek:

inot: 28 de minute si 3 secunde

bicicleta: 2 ore, 18 minute si 20 de sec

alergare:o ora, 26 de minute si 3 secunde.

Credit Photo: Facebook Triathlon Challenge Mamaia