Alexandra Voiculescu e vicecampioană la Mondialele de lupte pentru cadeţi

81
Alexandra Voiculescu e vicecampioană la Mondialele de lupte pentru cadeţi
sursa Federația Română de Lupte

Alexandra Voiculescu a obţinut medalia de argint la categoria 40 kg, Alexandra s-a remarcat la Campionatele Mondiale de lupte pentru cadeţi de la Budapesta. Americanca Erica Pastoriza e campioana mondială.

Alexandra Voiculescu e din nou pe podium, finalistă la fel ca la Europene, acum la Mondiale! Vicecampioana europeană a învins-o în sferturi pe rusoaica Tana Tiuliuş.

Alexandra Voiculescu a luptat în semifinale și a trecut de azera Elvina Karimzada. De remarcat că în semifinale, Pastoriza a întrecut-o pe campioana europeană Anastasia Polska (Ucraina), cea care a învins-o pe Voiculescu în finala de la Samokov (Bulgaria), luna trecută.

Nicoleta Cristina Băjan a luptat pentru medalia de bronz la categoria 46 kg. Românca a fost învinsă în meciul decisiv de turcoaica Sevval Cayir. Băjan, care s-a clasat pe cinci în clasamentul final, trecuse în recalificări de kazaha Alia Daulet.

Alte două românce au luptat în recalificări. Steluţa Cosmina Subţirică a cedat la categoria 61 kg. în faţa sportivei Yasmine Soliman din Ungaria. Barbara Abigel Sere a fost învins la categoria 69 kilograme de belarusa Viktoria Radkova.

La greco-romane, Patrik Iulian Gordan l-a învins în optimi de bulgarul Andrei Tomov Atanasov. În sferturi, Gordan a cedat în faţa georgianului Aciko Bolkvadze şi va evolua în recalificări, contra kazahului Beibit Korganov.

La categoria 65 kilograme, Iosif Alexandru Ionescu a fost învins în preliminarii de indianul Ankit Gulia. Gean Ali a cedat în preliminarii la categoria110 kilograme în faţa ucraineanului Artur Boiciuk.

Luptătorii români evoluează și la Tokyo!Este locul unde cei mai buni dau tot. Este locul unde nu există cuvântul „imposibil”!

ALIN ALEXUC CIURARIU va evolua la lupte Greco-romane, la categoria 130 kilograme. Campionul are 31 de ani și este legitimat la CS Dinamo București

Antrenori sunt Petre Cărare și Sandu Marian.

Meciuri la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt pe 1 august (2 august recalificări și finale)

Pe AIMX aflați aici  mai multe vești despre sportivii României care participă la Tokyo!