Alexandru Bacosca a castigat en-fanfare semimaratonul I..ASI in TRAIL

328

Ieseanul Alexandru Bacosca a castigat a cincea editie a semimaratonului I.. ASI in TRAIL. La cros s-a impus Daniel Iordache. Concursul, programat initial in luna aprilie, a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus, dar organizatorii au tinut mortis sa nu treaca 2020 fara o noua editie. Competitia de alergare are loc in mod traditional pe potecile padurii Barnova-Repedea, de langa Iasi si a fost primul concurs de trail din Moldova organizat in afara ariei carpatice.

Alexandru Bacosca:”A fost o atmosfera peste asteptarile mele”

Alpin Club Repedea Iasi si IA SI Urca au fost organizatorii care au potolit „foamea” de alergare a iesenilor. 250 de concurenti au pastrat regulile de distantare sociala si normele impuse de autoritati pentru a se bucura de cateva ore/minute de alergare intr-un cadru organizat. Si vremea a tinut cu alergatorii chiar daca in dimineata evenimnetului vantul a mai scuturat cate o ghinda din copaci.

Alexandru Bacosca

Alexandru Bacosca a fost omul care a castigat editia de pandemie a competitiei. Tanarul nascut la Roman, in judetul Neamt, s-a impus fara emotii cu timpul de 1 ora, 34 de minute si 9 secunde pe traseul de 21,5 kilometri cu 700 de metri diferenta de nivel.

” Mi-a placut ca o mare parte din traseu a fost prin padure. Inainte de start am analizat putin lista cu participanti ca sa vad despre ce concurenta este vorba. Mi-am dat seama ca va fi o cursa mai usoara asa ca am zis ca nu voi alerga la potential maxim pentru ca duminica voi alerga la Campionatul National de Maraton din Bucuresti. Recunosc ca am avut si ceva emotii pentru ca startul s-a dat individual si nu stiam aproximativ la ce timp e urmatorul alergator de mine. M-am bucurat de atmosfera care a fost peste asteptarile mele. Am avut langa mine prieteni, cunostinte, muzica buna…, chiar si mancare buna :)”, a declarat Alex pentru aimx.ro.

Nu au fost toate roz insa pentru masteradnul Facultatii de Constructii Masini si Management Industrial. „As putea spune ca al doilea kilometru a fost cel mai dificil pentru ca l-am alergat cu o durere in partea dreapta a abdomenului, dar pana la urma am reusit sa trec repede peste acest episod”a precizat alergatorul in varsta de 24 de ani.

Bacosca:”Sunt increzator ca voi alerga din ce in ce mai rapid”

A mai practicat voleiul si handbalul, ocazional, in timpul liceului. A fost „corupt” sa imbratiseze alergarea in 2016 cand s-a trezit inscris la un concurs de catre fratele sau. De atunci a „prins aripi”.

Alex in timpul semimaratonului I ASI in TRAIL

„Sunt foarte dornic de a da 100% din mine atunci cand se impune acest lucru. Il admir mult pe Leonard Mitrica pentru caracterul lui, modestia de care da dovada, pentru faptul ca alearga foarte bine pe montane, dar si pe plat si poate si pentru simplul fapt ca are legaturi cu satul meu natal, Sabaoani, Neamt”, a mai spus Alex pentru aimx.ro.

Duminica va alerga alaturi de alti 40 de atleti la Campionatul National de Maraton ce se desfasoara in cadrul Raiffaisen Marathon, Bucuresti.

„Este al 4 lea maraton pentru mine. La primul am alergat 3 ore 36 de minute, la al 2 lea 3 ore si 18, iar la al 3- lea 2:48. Acum sunt mai bine pregatit si cred eu ca voi scoate acel timp mult visat de 2 ore si 39 de minute”

ALEXANDRU BACOSCA:

  • inaltime: 1.90 m
  • greutate: 67 kg
  • proba favorita: semimaraton
  • adidasi: Nike Turbo 2 si Nike Pegasus
  • personal best 10 km: 34 de minute
  • personal best semimaraton: 1 ora 15 minute

Tot pe aimx.ro poti citi si despre recordurile mondiale spulberate la 10 mii de metri masculin si 5000 de metri feminin, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Mihaela Burlacu, Petronel Postolache, Claudiu Barliba