sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăALERGAREAlexandru Corneschi dupa Berlin Marathon:"Am luat startul spre Jocurile Olimpice de la...

Alexandru Corneschi dupa Berlin Marathon:”Am luat startul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo”

  Alexandru Corneschi a participat duminica la primul sau maraton in afara tarii: Berlin Marathon. S-a clasat pe locul 31 (2.21.54). Si-a zdrobit proriul PERSONAL BEST. S-a intamplat sa fie si concursul in care recordul mondial a fost pulverizat de Eliud Kipchoge (2.01.39). Alex este din Botosani si practica atletismul de 14 ani. Este vicecampion national in 2018 la 5000 si 10000 metri. Cititi un reportaj realizat pentru Baneasa Forest Run.

Alexandru Corneschi: „Ma simt tanar si in putere”

Alexandru Corneschi BerlinNe intalnim la o cafenea frecventata de corporatisti. E ora pranzului si este destul de aglomerat. Alex ajunge primul. Era ilogic sa se intample altfel :). E usor de remarcart. Sportivul nascut in Botosani are 1.86 si 70 de kilograme. Pe 17 iulie a implinit 27 de ani. „Ma simt tanar si in putere. Cea mai importanta realizare pentru mine e ca dupa 13,14 ani de activitate inca mai fac sport. Din generatia mea,  din baietii cu care am inceput la juniori 3 sunt singurul in activitate”, spune Alex. Discutia are loc cu doar cateva ore inainte ca alergatorul sa decoleze spre Berlin. Este primul maraton in afara granitelor tarii si primul cu antrenament specific. E drept, de doar o luna si jumatate. „Am aceleasi emotii pe care le ai si tu cand te gandesti la Berlin”, transmite siguranta si incredere Alex. Pleaca in capitala Germaniei cu un mesaj special de la o persoana speciala. Tatal sau este omul de la care isi ia putere. In urma cu cativa ani parintele lui Alex a ramas imobilizat intr-un scaun cu rotile. O boala nu i-a mai permis sa-si controleze picioarele.

 „Sa-i spui lui Alex sa alerge !!!Sa nu se prefaca! „- mesaj primit prin intermediul mamei

Care sunt impresiile dupa Berlin, unde gresesc incepatorii, de ce a ales atletismul si care a fost cel mai frumos sentiment trait in cariera cititi in articolul care continua pe Baneasa Forest Run.

Autor: Vlad Lucian Arhire (aimx.ro) pentru Baneasa Forest Run

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE