Alexandru Corneschi este campion balcanic la semimaraton. Romania a cucerit 4 medalii

457

Campionatul Balcanic de semimaraton a fost gazduit de localitatea Bitola, Macedonia de Nord. Romania a obtinut 4 medalii: una de aur si 3 de argint. Cea mai valoroasa este la gatul atletului Alexandru Corneschi. El a trecut primul linia de sosire.

4 tricolori am avut prezenti la startul Campionatului Balcanic de Semimaraton

Alexandru Corneschi a obtinut cea mai stralucitoare medalie la Campionatul Balcanic de Semimaraton gazduit de Bitola. Localitatea cu aproximativ 75 de mii de locuitori se afla in sudul Macedoniei de Nord la doar 14 kilometri de granita cu Grecia. Alergatorul nascut la Botosani si-a asigurat titlul balcanic dupa ce a parcurs semimaratonul in 1 ora, 5 minute si 54 de secunde. A fost mai rapid cu 8 secunde decat turcul Ahmet Alkanoglu, locul 2. Cel de-al doilea roman aflat la start, Stefan Iulius Gavrila, s-a clasat pe locul 6: 1 ora, 7 minute si 47 de secunde. 95 de concurenti au fost pe traseu, iar Romania a obtinut locul 2 pe echipe.

A fost o cursa grea, fara pic de plat si un fartlek continuu pe ultimii 3 kilometri. Am avut emotii, dar nu am cedat. Am tras pana la capat pentru ca imi doream cea mai aurita medalie” a fost prima reactie a lui Alexandru Corneschi pe pagina sa de socializare.

Liliana Maria Dragomir a devenit vicecampioana balcanica

Romanca a castigat argintul in 1.16.33, la 29 de secunde de castigatoarea Marinela Nineva. Nicoleta Ciortan a fost a saptea cu timpul de 1.23.04, iar cele doua rezultate au adus Romaniei argintul pe echipe.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre romanii care participa la Tor des Geants si obiectivele lor, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire