România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de tir cu arcul

114
România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de tir cu arcul
SURSA Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de tir cu arcul de la Porec.  Andreea Albu, Beatrice Miklos și Elena Topliceanu formează echipa care a devenit campioană europeană. Sportivele sunt antrenate de Viorel Habian. Succesul tricolorelor a fost în fața sportivelor din Italia şi Marea Britanie. A fost Campionat European de Field la tir cu arcul.

România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de tir cu arcul de la Porec, în Croația.

Beatrice Miklos a câştigat aurul la junioare în proba de arc recurve. În finală, Beatrice s-a impus în fața slovenei Metka Obljubek, în timp ce bronzul i-a revenit croatei Tihana Kovacic.

Mădălina Amăistroaie, participantă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a terminat pe locul 5.

Medaliat cu argint este Mario Ţîmpu la arc recurve juniori. Cehul Frantisek Hermanek a câștigat, iar italianul Matteo Balsamo a obâinut bronz.

Elena Topliceanu a câştigat medalia de bronz la arc barebow. Elena a terminat competiţia după italianca Eleonora Meloni şi Kathryn Morton din Marea Britanie.

România s-a clasat pe locul 5 pe naţiuni. Pe primul loc a încheiat Italia cu 13 medalii de aur, șase de argint și 7 de bronz.

Pe AIMX puteți citi aici și despre Andreea Uritescu, multipla campioană națională la tir cu arcul.

Andreea Uritescu a continuat traditia familiei in tir cu arcul. Toti sunt campioni!

Andreea Uritescu este multipla campioana nationala la tir cu arcul
Parintii Andreei Uritescu si ei campioni la tir cu arcul

”Vasile Tamas care a decedat recent, era mare iubitor de sporturi si prin 1959 a castigat niste bani la loto. Cu ei a cumparat echipamente si a fost sustinut de administratia locala si a infiintat Clubul de tir cu arcul de la Aninoasa. Parintii mei au fost si ei campioni si sora mea la fel. E un fel de talent in familie. Eu insa sunt cea mai longeviva (din familie) in acest sport pe care il practic de 24 de ani.”-Andreea Uritescu