Alexandru Ion concureaza la Cupa Federatiei. Aquatlon, Bareme de verificare si obiective

726
Alexandru Ion concureaza la Cupa Federatiei. Aquatlon, Bareme de verificare si obiective

Alexandru Ion participa la evenimentul programat pe 25 februarie la Complexul Olimpic Sydney 2000 Izvorani. Federatia Romana de Triatlon organizeaza intrecerea aquathlon pentru toate categoriile de sportivi. Este un examen care conteaza si ca barem pentru includerea in Loturile Nationale. Concureaza categoriile de juniori, cadeti, U23 si seniori.

Alexandru Ion este la 20 de ani un sportiv de perspectiva al Romaniei, la nivel international.

„In ultimile luni am reusit sa acumulez kilometrii buni de bicicleta si alergare. Mi-am structurat antrenamentele corect si eficient. Am reusit sa imi cresc volumul maxim de oxigen (Vo2 max).
Pentru Cupa Federatiei, mi-am propus sa ma concentrez la alergare pentru un timp cat mai bun.”

Alexandru Ion a fost inotator de performanta inainte de startul la triatlon.

” In 2015 Alex Diaconu a inceput sa imi insufle ideea de a diversifica antrenamentele din bazin cu cateva curse de triatlon. Un an mai tarziu, impreuna cu antrenorul meu de inot Matei Giurcaneanu, am luat decizia de a trece in totalitate la triatlon si sa fiu ghidat si mai tarziu antrenat de catre Alex.”

Alexandru Ion a reusit in 2017 sa se claseze cu doar cateva curse la activ, pe locul 16 in Clasamentul European de juniori si a participat cu succes la primele Cupe Mondiale.

„Inca mai am multe de invatat, acumularea de experienta este cea mai importanta in perioada aceasta. Experienta va face diferenta la intrecerile internationale. Este important sa concurez in cat mai multe  competitii externe si interne. Din acest an, asteptarile si antrenamentele sunt din ce in ce mai structurate si complexe, astfel incat, la finalul sezonului competitional, vreau sa ma calific la Campionatul Mondial din Australia.”

Alexandru Ion a participat la Campionatul National de Triatlon si Aquatlon.

Specialist la natatie, forteaza in antrenamente la ciclism si alergare ca sa fie un adversar pe masura lui Ciprian Balanescu, un sportiv mult mai experimentat si castigator la Nationale.

In program la Cupa Federatie Aquatlon 25 februarie:

09:00 Proba de inot
Competitia se va desfasura cu starturi in serii cu maximum 4 sportivi pe un culoar.
Ordinea intrarii in serii: copii, cadeti, juniori, U23, Open (AG).
12:00 Proba de alergare – pista de alergare
Competitia se va desfasura cu starturi in serii cu maximum 10 sportivi la un start.
Ordinea intrarii in serii: copii, cadeti, juniori, U23, Open (AG), seriile fiind alcatuite dupa ordinea timpilor la inot.

Sursa Federatia Romana de Triatlon

Autor: Ovidiu Pețenghea