Alexandru Novac este primul atlet vrâncean calificat la Tokyo

272
Alexandru Novac este primul atlet vrâncean calificat la Tokio

Alexandru Novac este atletul plecat din Adjud să se afirme în lume la aruncarea sulitei. Acum este legitimat la CSM București. La Adjud, cea care i-a pus sulița în mână, a fost antrenoarea Camelia Petrea.

Alexandru Novac este pe loc cotă olimpic la aruncarea suliței în fața spaniolului Odei Jainaga și după polonezul Cyprian MRZYGLOD.

Alexandru Novac este primul atlet vrâncean calificat la Tokio

”Sunt bucuros pentru calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Este pentru prima dacă când particip la cea mai importantă competiție din viața unui sportiv. Sunt foarte entuziasmat și abia aștept sa ajung în stadionul Olimpic să concurez ! Mai urmează o mică perioadă de pregătire apoi voi lasă “motoarele” pentru a fi în cea mai bună formă pe data de 4 August când vor fi calificările.”

În urmă cu doi ani, tot în iulie, Alex obținea argintul de la suliță la CE U23. Întrecerile de la Campionatul European de Tineret au fost la Gavle. Legitimat la CSM București, Alexandru s-a clasat pe locul doi în Suedia cu o aruncare de 81,75 metri.

Alexandru Novac e recordman la aruncarea suliței!  Alexandru a fost antrenat de Petre Manu. În prezent Alex este antrenat de Mihaela Melinte aruncătoare de ciocan. Ea deține recordul mondial la juniori – 76,07 metri. Fostă campioană mondială și europeană, nu a participat niciodată la Jocurile Olimpice. Atletul a stabilit un nou record al Campionatelor Internaţionale de atletism ale României în proba de aruncare a sulitei, cu performanta de 83,42 metri. Rezultatul a fost obtinut pe Cluj Arena în 2019!

Alexandru Novac este într-un progres evident! Alexandru a concurat cu succes în străinătate ăi drapelul României a fost arborat pentru rezultatele sale. Atletul din Adjud a concurat și la Savona. A aruncat 80.17 și a făcut recordul competiției din Italia. Novac a participat pentru România și  la Cupa Europei de aruncări lungi. La Leiria, în Portugalia a câștigat  la suliță, la sub 23 de ani. Detalii aici!

Pe AIMX aflați aici despre purtătorii de drapel ai echipei olimpice a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Competițiile sunt programate între 23 iulie-8 august.

Autor: Ovidiu Pețenghea