Alin Alexuc-Ciurariu este al 66-lea sportiv calificat al României la Tokyo

57
Alin Alexuc-Ciurariu este al 66-lea sportiv calificat al României la Tokyo

Alin Alexuc-Ciurariu este campionul european din 2020 și obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo la turneul preolimpic de la Sofia.

Alin Alexuc-Ciurariu este pentru a treia oară consecutiv participant la Jocurilor Olimpice, după Londra 2012 şi Rio 2016 (locul 5).

Alin Alexuc-Ciurariu l-a învins pe polonezul Rafal Andrzej Krajewski în semifinalele categoriei 130 kilograme la lupte greco-romane, la turneul preolimpic de la Sofia.

Alin Alexuc-Ciurariu este al 66-lea sportiv calificat al României la Tokyo
Sursa Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Alexuc a trecut în optimile de finală de kazahul Alimhan Sîzdîkov, în sferturi s-a impus în faţa japonezului Arata Sonoda, pentru ca în semifinale să câştige în faţa lui Krajewski.

Tot la greco-romane, în cadrul categoriei 60 kilograme, Răzvan Arnăut l-a învins în calificări pe ecuadorianul Andres Roberto Montano Arroyo, în optimi a trecut de polonezul Michal Tracz, dar a pierdut în sferturi în faţa armeanului Armen Melikian şi va evolua în recalificări.

La categoria 77 kilograme, Ilie Cojocari a trecut în calificări de slovacul Denis Horvath, dar a fost întrecut în optimi de georgianul Bakuri Gogoli.

România va fi reprezentată de patru luptători la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alina Vuc (categoria 50 kilograme), Andreea Beatrice Ana (categoria 53 kilograme), Albert Saritov (categoria 97 kilograme – lupte libere) şi Alin Alexuc-Ciurariu (categoria 130 kilograme – lupte greco-romane). În Bulgaria, pentru a obţine calificarea la Jocurile Olimpice era necesară atingerea finalei categoriei.

România are 66 de sportivi calificaţi la Tokyo (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă!

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei, vor avea loc în condiții speciale, potrivit anunțului făcut de John Coates, vicepreședintele Comitetului Olimpic Internațional.

Potrivit organizatorilor, ediția cu numărul 32 a Jocurilor Olimpice va avea startul pe 23 iulie.

Pe AIMX citiți aici și despre sportivul de 37 de ani care domină proba de floretă. Daraban a ajuns la 15 Cupe adjudecate doar la individual