Alin Alexuc la LIVE AIMX:”Am ajuns la maturitatea la care pot castiga multe medalii”

134

Alin Alexuc a fost primul invitat la „LIVE AIMX”, noul produs media pe care il propune site-ul nostru. Luptatorul, in varsta de 30 de ani, a vorbit despre cum se antreneaza in timpul pandemiei de coronavirus, dar a si dezvaluit cateva lucruri mai putin stiute despre el. Alexuc a castigat la inceputul lunii februarie medalia de aur la Campionatul European de Haltere la categoria 130 de kilograme. In palmares mai are alte doua medalii de bronz, tot la Europene si un loc 5 la Jocurile Olimpice de la RIO 2016.

Alin Alexuc: „Sunt foarte dezamagit ca s-au amanat Jocurile Olimpice. Eram foarte pregatit”

Alin ar fi trebuit sa participe in aceasta perioada la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

„Sunt foarte dezamagit ca s-a luat decizia de amanare a Jocurilor. Eram foarte pregatit. Calificarile erau aproape. Ma simteam in forma maxima. Incercam sa trecem peste necazurile acestea. Suntem luptatori, dar ne va fi greu tuturor sportivilor sa revenim la forma sportiva de dinainte. Trebuie sa respectam insa regulile impuse de autoritati”, a declarat Alin la LIVE AIMX.

Luptatorul de la Dinamo Bucuresti a vorbit si despre cum se mentine totusi in forma: „Ne antrenam in casa. Facem exercitii in casa, dar nu putem lucra specific. Ce tine de forta reusim. Federatia Romana de Lupte mi- a pus la dispozitie gantere, un disc… Am cam tot ce-mi trebuie pentru forta.”

Alin Alexuc a vorbit despre „reteta” saptamanala de antrenamente: „16 antrenamente pe saptamana. Aproximativ 5 ore pe zi”

Ratarea unei medalii la Jocurile Olimpice nu l-a daramat psihic pe Alexuc, ba din contra: „Din infrangeri se nasc campionii. M-am intarit psihic. In mintea mea a fost sa muncesc mult mai mult. Am decis sa urc la categoria 130 de kg ca sa nu mai slabesc si sa pierd din forta. Si a fost un lucru bun. Am obtinut pana acum 3 medalii la Europene”.

Luptatorul de greco-romane a povestit si cel mai greu moment al carierei:

” S-a intamplat in 2012. Eram la ultimul turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice. Pe atunci era categoria 96 de kilograme, iar eu aveam 108. Trebuia sa slabesc 12 kilograme intr-o saptamana pentru acel turneu. A fost cumplit.N-am mancat nimic, n-am baut nimic, doar gustam apa. Ultimele 900 de grame au fost incredibil de greu de dat jos. Faceam sauna, alergare, iar sauna. Foarte greu. Cantarul a aratat 96,00. Si m-am si calificat la Jocurile Olimpice.”

Alin Alexuc spune ca nu se gandeste la retragere:

” Vedem dupa Jocurile Olimpice de la Tokyo. Daca pastrez categoria aceasta pot sa mai duc un ciclu olimpic. Ma simt ca sunt cel mai bine pregatit din cariera mea de sportiv. Am ajuns la maturitatea aia de sportiv unde pot sa castig multe medalii.”

Alin Alexuc despre:

  • programul saptamanal de antrenament inaintea unei competitii: „16 antrenamente pe saptamana, 5 ore pe zi plus refacere, masaj, recuperare”.
  • cat impinge la piept: „170 kg.”
  • dar genuflexiuni cu bara: „recordul este de 230 de kilograme genuflexiuni cu bara pe spate si 170-180 kg cu bara pe fata”
  • ce alte sporturi ar fi putut practica: „baschet puteam sa joc, handbal pentru ca sunt foarte puternic, canotaj.”
  • supersitii inainte de concurs:” Inainte de meci zic Tatal Nostru si imi fac cruce. Inainte de orice meci ma rog foarte mult.”

Autor: Vlad Lucian Arhire