Alina Rotaru concureaza la ISTAF, in Berlin dupa o experienta la sarituri cu schiurile

0
1436

Alina Rotaru cea mai buna atleta a Romaniei in 2017 incepe noul sezon de sala.  La vara Alina va concura la Campionatele Europene de la Berlin. Acum Alina debuteaza in Germania chiar in orasul unde isi propune sa faca istorie pentru Romania in august.

Alina Rotaru a mai descoperit un sport care o atrage.

„Am inceput anul cu familia. Pe 1 ianuarie am fost impreuna cu parintii si prietenul meu la un concurs de sarituri cu schiurile ( NEUJAHRSSKISPRINGEN , Garmisch-Partenkirchen) din seria celor patru trambuline. Un sport de iarna impresionant, de care m-am indragostit.”

Sariturile pe care trebuie sa le faca Alina Rotaru sunt la lungime. Proba care a consacrat-o la nivel international.

Prima oportunitate in care Alina isi verifica potentialul e la ISTAF Mercedes-Benz-Arena. E un eveniment de gala  in care starurile atletismului intra in sala printr-un culoar de artificii. Intrecerile se tin tot timpul  pe muzica. Dj-ul intretine publicul intr-o atmosfera de sarbatoare.

Alina va concura contra favoritelor publicului. Nadja Kather, Sosthene Moguenara Taroum si Alexandra Wester reprezinta Germania. De asemenea mai participa Yarianny Arguelles din Cuba, Jazmin Sawyers din Marea Britanie si Tianna Bartoletta din SUA.

Incarcata moral dupa prezenta la Gala Atletismului, Alina Rotaru si Mihai Corucle, antrenorul anului in 2017 ataca prima intrecere din sezon!

” Pe 18 ianuarie a fost o seara de neuitat in cariera mea. Premiul pentru cea mai buna atleta in 2017 inseamna mult pentru mine si imi da un impuls pozitiv in sezonul care urmeaza.” 

Alina Rotaru e nerabdatoare sa  inceapa sezonul de sala.

„Prima mea competitie e  in Berlin. Ador acest concurs deoarece atmosfera este unica , publicul este numeros ( 12.000-15.000 persoane) , fiecare saritura este in centrul atentiei.  Fiecare atlet sare pe melodia lui favorita si cel mai spectaculos moment este intrare in concurs care se face printr-un culoar de flacari.”

Obiectivele pe care le are Alina Rotaru in acest an:

„In sezonul de sala,  obiectivul meu principal este o finala la Campionatul Mondial din Birmingham. In sezonul de aer liber , obiectivul meu principal este Top 5 sau o medalie la Campionatul European din Berlin.”

Autor: Ovidiu Petenghea