Adrian Bontiu : ultramaratonistul ataca Atena! Ambitii la doi ani de la debut

824
Adrian Bontiu: ultramaratonistul ataca Atena! Ambitii la doi ani de la debut

Adrian Bontiu are la 29 de ani o pofta nestavilita de alergare.  A plecat din Reghin si cucereste lumea. Anul acesta a inceput in forta. Bontiu ataca ultramaratonul de 1000 de kilometri din Grecia, la Atena. Evenimentul de pe 31 ianuarie aduce si o aniversare pentru Adrian. Se implinesc  doi ani de la debut in acest sport. 

Adrian Bontiu a fost la 62 de kilometri de a bate recordul national anul trecut in Statele Unite ale Americii. A reusit insa un record la categoria de varsta 25-30 de ani.

Adrian a incheiat competitia organizata de Andrei Nana in Florida cu 426,7 kilometri alergati in 144 de ore. Progresul lui Adrian Bontiu se vede in timp. In urma cu doi ani termina pe strazile Reghinului  un cros de 4 kilometri.

 Adrian Bontiu a alergat anul trecut  306,44 km si a terminat pe  locul 17 „No Finish Line” o bucla de 1,3 kilometri in apropierea Turnului Eiffel,  pe celebrul Champs de Mars.

Acum forteaza un record personal la ultramaraton in Grecia!

Adrian Bontiu a fost intervievat de AIMX inainte de deplasarea la Atena!

AIMX: Ce ai invatat cel mai mult din experienta Icarus Florida?

„Si de la Paris si din Florida am invatat faptul ca trebuie sa ne controlam corpul. Nu trebuie sa-l ascultam. El vrea multe, vrea pauze lungi , vrea somn , lucruri care nu sunt tocmai „sanatoase” intr-o astfel de cursa. Nu am reusit in totalitate sa trec peste acesti „demoni”.  Am invatat insa foarte multe din acele experiente si e din ce mai bine. Sper ca la Atena sa reusesc sa depasesc momentele in care tot ceea ce iti doresti e sa te pui jos. In SUA nu m-am odihnit destul inaine de cursa. Am calatorit si in SUA iar in concurs am intrat putin obosit. Lucru care a contat enorm in economia rezultatului. Acum ma voi odihni inainte de cursa din Atena. Vreau sa intru cu o alta stare la startul competitiei.”

AIMX: Cum au decurs antrenamentele si care a fost planul de antrenament?

„Dupa ce m-am intors de la Icarus am facut o pauza de o saptamana. Apoi mi-am reluat antrenamentele. Am alergat zilnic, desi nu sunt „prieten bun” cu frigul. Am facut si exercitii de forta pentru picioare. Au fost destul de solicitante la inceput apoi m-am obisnuit. Nu am ce sa-mi reprosez din perioda de antrenament, am dat totul.”

AIMX: Care este momentul critic pe care il ai in curse? Si ce te face sa treci peste acele clipe?

„Cel mai greu moment a fost  de fiecare data dupa primele 24 de ore, ziua a doua. Am pierdut mult intre orele 24 si 36 ale competitilor anterioare. Apoi  mi-am revenit si am inceput sa recuperez din handicap. Sper sa trec cu bine peste acele ore la Atena. Acolo este momentul meu critic! Cand mi-am pierdut concentrarea si am inceput sa ma gandesc la fel si fel de lucruri care m-au tinut pe loc. Dupa 36 de ore, lucrurile incep sa mearga mai bine.”

Pana acum Adrian Bontiu avea un reper. Tandemul cu Nicu Bucianu a fost un succes. In Grecia insa ultramaratonul va fi atacat de Adrian fara nimeni alaturi.

„Voi merge singur, va fi greu. Pana acum nu am avut pe nimeni alaturi, acolo in cursa, doar pe Nicu, care ma motiva extraordinar de mult. Dar nu ma voi simti singur, sunteti voi, cei de acasa si energia transmisa ajunge la mine. Am simtit de fiecare data.”

Ce titlu ai vrea sa aiba articolul aimx.ro care va anunta ca Adrian Bontiu a incheiat ultramaratonul?

:)) Nu stiu, poate titlul ideal ar fi „Adrian a terminat intreg competitia si se pregateste de urmatorul concurs”. Cam asa ar arata parcursul perfect al lucrurilor pentru mine.