Alina Rotaru face bilantul sezonului. Cine a inspirat-o si ce o motiveaza

0
963
Alina Rotaru face bilantul sezonului. Cine a inspirat-o si ce o motiveaza
Alina Rotaru la antrenament cu Kathleen Reinhardt.

Alina Rotaru face bilantul in 2018. In sezonul de sala Alina a participat la saritura in lungime in circuitul IAAF. Alina Rotrau a ocupat locul 9 la Campionatul Mondial de sala din Birmingham. Sezonul din aer liber l-a inceput foarte bine! Alina a castigat un concurs in SUA cu o saritura de 6.58m. 

„Acest concurs a fost exact la finalul unui cantonament reusit in USA. Cand am revenit in tara am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau. Am avut simptomele unei raceli ( temperatura corpului peste 37,5 °C,dureri in gat,dureri de cap, senzatie puternica de oboseala si somnolenta). Am redus volumul antrenamentelor pentru 10 zile. Starea mea de sanatate nu s-a imbunatatit. Apoi antrenorul meu, Mihai Corucle, a decis ca este cazul sa fac o serie de analize, in urma carora a fost gasit virusul Epstein-Barr sau in termeni medicali se mai numeste mononucleoza infectioasa.”

Alina Rotaru face bilantul la final de an. La concursurile de toamna a sarit 6.50 si 6.53 de metri.Alina Rotaru face bilantul sezonului. Cine a inspirat-o si ce o motiveaza

„Dupa mai bine de 2 luni, in care am concurat la concursuri internationale pe teritoriul Germaniei, am luat startul la Campionatul National de Seniori, care s-a tinut in Pitesti, unde am castigat pentru a 6-a oara consecutiv titlul de campioana nationala, cu un rezultat de 6.72m. La Campionatul European din Berlin, am fost intr-o forma maxima, dar din pacate nu am avut noroc. Prima saritura a fost depasita.Dupa la a doua saritura mai vine si ginionul de 0,3 cm depasita ( din pacate aceasta saritura era in jur de 6.80-90m). La a treia saritura este greu sa nu se instaleze panica. In aceasta situatie esecul este de neevitat. La final de sezon am concurat intr-o serie de 3 concursuri in decurs de o saptamana. Berlin,Kosice si Liechtenstein, unde am reusit sarituri la nivel de 6.50-6-53m. Daca puteam mai mult? Da, anul acesta puteam sa sar 6.80 metri.”

Structura anului 2019 o sa fie complet diferita pentru Alina Rotaru deoarece in sezonul din aer liber competitia de obiectiv este in luna octombrie.

„Avantajul pe care il am pentru noul sezon este ca in sezonul 2017-2018 nu am suferit nicio accidentare. Am acordat mult mai multa atentie refacerii fizice dupa si intre antrenamente si nutritiei. In sezonul de sala obiectivul meu este Top 8 la Campionatul European de sala. In sezonul din aer liber vreau  calificarea in finala la Campionatul Mondial.”

Alina Rotaru face bilantul atuurilor probei in care concureaza.

„Saritura in lungime este una dintre probele complexe ale altletismului. Un saritor in lungime trebuie sa alerge atat de repede ca un alergator de viteza. Trebuie sa fie usor ca un saritor in inaltime. Trebuie sa ridice greutati ca un aruncator si sa aiba mobilitatea unui dansator de balet.”

Alina Rotaru si debutul in atletism!

”Am iubit probele de sarituri. Pana la varsta de 14 ani, am practicat probele combinate. Apoi am inceput sa ma axez mai mult pe probele de sarituri, si anume saritura in inaltime si lungime. La varsta de 16 ani am avut primul meu concurs international ( Campionatul Mondial de Cadeti U18), unde am facut ambele probe. La saritura in inaltime m-am clasat pe locul 4, iar la saritura in lungime am castigat medalie de aur. Acesta a fost momentul cand am ales sa ma axez mai mult pe saritura in lungime. Am simtit ca am mai multe aptitudini in aceasta proba si pot reusi sa ajung in top mondial.”

La finalul interviului acordat pentru AIMX, Alina Rotaru a subliniat rolul jucat de Gabriela Szabo!

„M-a inspirat campioana olimpica Gabriela Szabo. Am venit la atletism ca sa alerg la fel de frumos si mult ca ea.”

Autor: Ovidiu Pețenghea