Mara Guler e cea mai buna la Icarus Florida UltraFest. Iofcea rezista

662
Mara Guler e cea mai buna la Icarus Florida UltraFest. Iofcea rezista

Mara Guler e cea mai buna la Icarus Florida UltraFest si are un avantaj de peste 60 de kilometri parcursi in fata japonezei Mariko Takano. Intrecerea la Icarus Florida UltraFest a trecut de 50 de ore de la start cu o disputa intensa in concursul de 144 de ore.

Mara Guler e cea mai buna dupa 250 de tururi si peste 160 de kilometri parcursi!

Mara a trecut de 250km la inceputul zilei a treia (traseul are aproximativ 1 km)!

Alergatorii au facut trecerea de la nivelul de efort fizic la cel mental. S-au adaptat americanii Brad Compton, John Geesler, Tom Nasuta, Kenneth Arble, Mark McCaslin si francezul Partick Malandain. Desi ziua a doua a fost istovitoare.  Jeffrey DiMaggio s-a aflat la conducere in ziua a doua dar parcursul sau are fluctuatii. Mara Guler, alergatoare cu record la 24 de ore si la 100 de kilometri s-a adaptat la intrecerea din Florida, la efort in conditii de mare caldura si umiditate. La finalul zilei a doua Mara a fost aproape de un nou record la 48 de ore.  Mariko Takano  din Japonia continua efortul pe care si la planificat pentru urmatoarele 4 zile.
Chris Valenti (USA), Will Bradley (USA) si romanca Florentina Iofcea au avut probleme.  Valenti s-a confruntat cu probleme stomacale. Florentina a avut probleme la picioare. Japoneza Mariko Takano a trecut de 180 de tururi cu 190 de kilometri parcursi in Icarus Florida UltraFest. Nipona este principala urmaritoare a Marei. Florentina Iofcea a trecut de 90 de tururi si 95 de kilometri parcursi.

Efortul este enorm la 34 de grade intr-o competitie de 6 zile. Jeffrey Dimaggio a parcurs cel mai mare numar de tururi peste 270 si peste 280 de kilometri.

Anul trecut Nicu Buceanu a facut performanta pentru Romania. Buceanu a castigat ultramaratonul de 144 de ore (6zile) din Statele Unite ale Americii, in Florida. Nicu a alergat nu mai putin de 658,8 kilometri in cele 6 zile de concurs. In tot acest timp a dormit doar 10 ore. Adrian Bontiu a incheiat pe locul 7 cu 426,7 kilometri alergati.

Competitia din Florida este organizata de romanul Andrei Nana, un ultra atlet valoros, stabilit in SUA, antrenorul lotului american  de Spartathlon.

Autor: Ovidiu Pețenghea