Alina Rotaru se antrenează normal, în plină pandemie. Obiectivul pentru JO

122

Alina Rotaru se antrenează în Germania, în plină pandemie de coronavirus, pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate pentru anul viitor. Atleta română e cu gândul la calificarea în finala probei de săritură în lungime de la JO.

Alina Rotaru vrea să depăşească graniţa celor şapte metri la Tokyo

Alina Rotaru se pregăteşte aproape normal în această perioadă, în Germania, şi e deja cu gândul la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”Mă aflu în cantonament în Germania, lângă Stuttgart. Situaţia este mai relaxată aici. Avem voie sa ieşim din casă, dar nu în grupuri mai mari de două persoane. La supermarket are voie sa meargă doar un membru dintr-o familie.

Ca şi în România, toate bazele sportive sunt închise. Eu mă pot considera norocoasă deoarece sunt la socrii mei, într-o localitate mai retrasă, şi mă pot antrena în aer liber. Am pistă, am groapă cu nisip şi chiar şi pădure unde să alerg. Alături de antrenorul meu, Mihai Corucle, care vine zilnic la mine, fac antrenamente aproape normale. Îmi lipsesc doar concursurile”, a declarat Rotaru pentru site-ul Federaţiei Române de Atletism.

Sportiva de la CSM Bucureşti se teme că nu va mai putea concura deloc în acest an.

”E dificil să te antrenezi de unul singur. Îmi lipsesc colegii de club, dar în rest am toate condiţiile în localitatea de lângă Stuttgart, unde sunt acum. Fac şi antrenamente de forţă în magazinul antrenorului meu. E dificil fără concursuri, dar trebuie să ne adaptăm. Cel mai important este să ne menţinem sănătoşi până va trece pandemia de coronavirus”, a mai spus sportiva română.

Alina Rotaru e de acord cu amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde are două mari obiective: vrea să ajungă în finala probei de săritură în lungime şi îşi doreşte să sară peste şapte metri.

”În aceste momente grele prin care trecem trebuie să punem sănătatea noastră şi a celor din jur mai presus de orice. Sunt tristă că Jocurile Olimpice nu vor avea loc în această vară, dar sunt şi mai tristă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Oamenii îşi pierd locurile de muncă, îşi pierd persoane dragi lor şi nici nu pot merge la înmormântare să îşi ia rămas bun.

Acestea sunt adevăratele drame! E foarte trist! În ceea ce priveşte Jocurile Olimpice din 2021, pot să spun că am în faţă încă un an plin de provocări. Trebuie să mă pregătesc zi de zi la cel mai înalt nivel. Vreau dă devin mai puternică, mai rapidă şi să reuşesc să ating graniţa celor 7 metri. Nici nu există alt gând pentru mine decât finala olimpică de la Tokyo”, a mai spus atleta în vârstă de 26 de ani.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor disputa în perioada 23 iulie-8 august 2021.

România are până acum cinci atleţi calificaţi la JO: Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) şi Alin Firfirică (aruncarea discului).

Pe AIMX puteti citi aici si obiectivele inotatorului Daniel Martin pentru Jocurile Olimpice.

Credit foto: fra.ro