duminică, decembrie 10, 2023
AcasăALERGAREAlina Valentina Barbu este campioana la atletism. Paul Georgescu a descoperit-o!

Alina Valentina Barbu este campioana la atletism. Paul Georgescu a descoperit-o!

Alina Valentina Barbu a inceput atletismul in septembrie 2013 la Olimpia Bucuresti sub indrumarea antrenoarei Anna Gut ( fosta sportiva Anna Barbu ). Paul Georgescu a descoperit-o fiindu-i profesor de sport la scoala. Alina a participat la toate competitiile de atletism: municipale, zonale si la diferite crosuri pe care le-a si castigat.  Cele mai importante competitii au fost Campionatele Nationale.

Alina Valentina Barbu are in palmares 8 titluri de campioana nationala la atletism. Alina a facut si triatlon, aquatlon si duatlon unde a urcat pe podium la majoritatea competitiilor.

Alina Barbu a participat alaturi de idolul ei Paul Georgescu la ștafeta la triathlon challenge Mamaia. Alina Valentina Barbu a participat la alergare (5000 metri).

Alina concureaza dn acest an la Juniori ( J3 ).  Sportiva este nascuta in noiembrie 2005 este cea mai mica la nivelul ei de varsta  ( la J3 participa copii nascuti intre Ianuarie 2004/Decembrie 2005). Alina  a reusit performanta de a iesi campioana nationala in sala la 400m. Alaturi de colegele de club Alina a mai participat cu stafeta 4 x 2tururi la CN J1 -locul 3 și la CN J2 – locul 2 . Pentru aceasta performanta se antrenează zilnic iar in unele zile face antrenament dimineata de la ora 7 inainte de scoala.

Rezultate de la Nationalele din acest an din Bacau sunt pe site-ul FRA!

Alina Valentina Barbu le apreciaza pe Gabriela Szabo si pe Paula Ivan, cu Gabriela Szabo a avut deosebita placere sa se intalneasca la cateva competitii.

Alinei nu ii este greu sa se motiveze. La antrenamente este intr-o grupa cu atleti mult mai mari si isi doreste sa ii poata depasi. Inainte de competitii este ziua in care nu face nimic, se relaxeaza total iar dupa concurs se intalneste cu prietenele in parc.

Alina Valentina Barbu isi doreste sa participe la competitii internationale pe care sa le si castige. Este un drum lung si greu dar are ambitie, determinare si nu in ultimul rand este motivata de performanta idolului ei Paul Georgescu.

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE