Amalia Covaliu a obținut bronz la sabie la Europenele din Italia

0
62
Amalia Covaliu a obținut bronz în la sabie la Europenele din Italia
Sursa Facebook Federația Română de scrimă
Amalia Covaliu a obținut bronz în la sabie la Europenele din Italia
NAPOLI, EUROPEAN CADETS & JUNIOR FENCING CHAMPIONSHIPS IN PHOTO: ROU PHOTO BY ANDREA ALEGNI #BIZZITEAM

Amalia Covaliu a obținut bronz după ce în sferturi a dispus cu 15-14 de Manuela Spica (Italia). Medalie la sabie la Europenele pentru juniori de la Napoli.

În 16-imi, Amalia s-a impus cu 15-6 în faţa Sofiei Holovkina (Ucraina), pentru ca în optimi să o elimine pe franţuzoaica Aurore Patrice, scor 15-10.

În sferturi Amalia a dispus cu 15-14 de Manuela Spica din Italia, iar în semifinale s-a înfruntat cu bulgăroaica Emma Neikova. Anmalia a avut o revenire extraordinară,dar a cedat la limită, scor 14-15 și a rămas cu medalia de bronz.

Sursa Federatia Romana de Scrima

Tatăl Amaliei, Mihai Covaliu e primul campion olimpic al României la sabie, medaliat cu aur individual în 2000 și cu argint în 2008. Mama, actuala antrenoare e vicecampioană mondială cu echipa la sabie, iar fratele Amaliei, Vlad a urcat și el pe podium la Tallinn, când a câștigat medalia de aur la Europene cu echipa la juniori.

Amalia Covaliu, Alexandra Mitruş, Anastasia Fusea și Rosemarie Benciu au aur la Campionatul European de la Tallinn! Sportivele României de la sabie obțin titlul continental în Estonia.

Amalia Covaliu, Alexandra Mitruş, Anastasia Fusea și Rosemarie Benciu au aur !
Sursa Federatia Romana de Scrima

Amalia Covaliu, Alexandra Mitruş, Anastasia Fusea și Rosemarie Benciu au învins sportivele din Ungaria în finala europeană la sabie!

Conduse cu 15-13, tricolorele au recuperat şi au preluat conducerea, menţinându-se în frunte până la finalul confruntării câştigate cu 45-40.

Casian Cîdu este vicecampion european de cadeţi la sabie
Sursa Federatia Romana de Scrima TALLIN, CADET EUROPEAN CHAMPIONSHIP IN PHOTO: ROU PHOTO BY ANDREA ALEGNI #BIZZITEAM

Casian Cîdu este vicecampion european de cadeţi la sabie. Originar din Iaşi, Casian Cîdu este legitimat la CS Dinamo.

Casian a luptat în finală cu Oszkar Vajda din Ungaria. Casian a condus cu 5-2 şi 8-4, a avut 11-6 dar maghiarul a revenit şi a dat 9 tuşe consecutive pentru titlul continental. Scor final 15-11 pentru Vajda.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea