Amânarea JO i-a stricat planurile unui vicecampion olimpic de la Rio: „Nu voi participa la Tokyo”

140

Vicecampionul olimpic de la Rio de Janeiro, Pieter Timmers, a renunţat la participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo după amânarea cu un an a competiţiei din capitala Japoniei. Belgianul intenţiona să se retragă după JO 2020 şi a decis să nu-şi mai continue cariera şi în 2021.

Pieter Timmers vrea să participe la Europenele din acest an

Înotătorul belgian Pieter Timmers, medaliat cu argint în proba de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, a renunţat la participarea la Jocurile de la Tokyo, după ce acestea au fost amânate pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

”Amânarea Jocurilor Olimpice mi-a dat peste cap planul meu, care era aranjat de ani de zile: să dau totul, pentru ultima oară, la Jocuri şi apoi să încep un nou capitol în viaţa mea.

Nu vreau să îmi schimb planul. Cu alte cuvinte, nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021. Este păcat, dar e o decizie care mă linişteşte, deoarece e o alegere pe care o fac şi la care m-am gândit bine”, a declarat sportivul în vârstă de 32 de ani pentru La Derniere Heure.

Timmers nu are de gând să renunţe însă şi la Campionatele Europene de nataţie, programate în acest an la Budapesta.

”Am dat totul timp de mulţi ani şi voi continua să o fac încă o vreme. Nu mă voi opri imediat. Voi participa la Campionatele Europene, care sper că se vor putea desfăşura în august”, a anunţat Timmers.

Belgianul a pierdut în 2016, la Rio, medalia de aur în faţa australianului Kyle Chalmers, care avea 18 ani la acel moment.

Pe AIMX puteti citi aici si obiectivele inotatorului roman Daniel Martin pentru Jocurile Olimpice.

Credit foto: demorgen.be