An preolimpic pentru Laura Coman! Moment special pentru campioana Europei

0
892
An preolimpic pentru Laura Coman! Moment special pentru campioana Europei

An preolimpic pentru Laura Coman care a castigat doua medalii europene anul acesta la pusca aer comprimat 10 metri la competitia din Osijek, in Croatia. Laura este in prezent a treia sportiva a Europei in clasamentul mondial. Cea mai bine plasata tragatoare din Europa este reprezentanta Italiei, Petra Zublasing pe 11. Pe 13 este germanca Isabella Straub. Laura Coman e pe 15. Aniversata pe 30 aprilie, Laura ramane un reper pentru Romania la pusca in perspectiva Jocurilor Olimpice din 2020!

An preolimpic pentru Laura Coman in lupta cu asiaticele care domina ierarhia mondiala. Campioana europeana si fost lider mondial, Coman are tinta reglata spre Tokyo.

Doua medalii europene a castigat Laura Coman la Osijek, in martie. Laura a castigat in premiera titlul european la individual si apoi medalia de bronz la echipe. Pentru Romania au concurat la pusca aer comprimat Laura Coman, Roxana Sidi si Eliza Molnar. Tricolorele au terminat pe locul 3. In ultima zi a competitiei, fetele au castigat finala mica, dupa ce au invins reprezentantele din Austria. 

An preolimpic pentru Laura Coman! Moment special pentru campioana Europei„Concursul a fost foarte frumos am castigat aurul european la o zecime! Am inceput greu concursul dar am refuzat sa renunt. M-am luptat pana la ultimul foc si acum sunt campioana europeana. Presiunea a fost constanta pentru ca sala era plina de sustinatori. Nu am avut niciun moment de pauza! Am reusit sa ma concentrez si  s-a terminat cu bine.”-Laura Coman

Laura Coman a incheiat anul trecut in forta! In 2018, Laura a fost numarul unu mondial si impreuna cu fostul campion olimpic, Alin Moldoveanu au tras bine la Belgrad. Anterior sportiva antrenata de Marin Olimpiu a castigat medalia de aur la Internationalele Romaniei la pusca. Intrecerea s-a desfasurat la Iasi, iar Laura a obtinut si un scor excelent in finala de la pusca 10 metri aer comprimat. A fost un rezultat superior recordului mondial. Punctajul Laurei din finala a fost superior cu 8 zecimi recordului mondial feminin (252,4).

Autor: Ovidiu Pețenghea