Robert Glinta incheie weekendul cu plasari in top la Champions Swim Series

0
1108
Robert Glinta incheie weekendul cu plasari in top la Champions Swim Series

Robert Glinta incheie evolutia din China, la prima etapa a Champions Swim Series cu baremul A pentru Jocurile Olimpice la 100 metri spate. Dupa concursul de sambata Robert a concurat din nou contra rusului Kliment Kolesnikov. Triplu campion european la suta spate l-a intrecut la 50 de metri spate. Robert a inotat 24.59. Kolesnikov a castigat in 24.58. Pe 3 a incheiat americanul Michael Andrew, iar pe 4 a fost rusul Vladimir Morozov.

Robert Glinta incheie misiunea Guangzhou cu biletul olimpic pentru Tokyo 2020 acontat!

Inotatorul legitimat la CS Dinamo si antrenat de Silviu Anastase a reusit sa coboare sub baremul de calificare la 100 metri spate. Robert a inotat cele doua lungimi de bazin in 53.70 secunde. Baremul stabilit de FINA pentru proba aceasta este 53.85 secunde. 
Pentru Robert este a doua calificare la Jocurile Olimpice, dupa editia de la Rio.

AIMX  a primit imediat dupa etapa chineza din Champions Swim Series analiza antrenorului lui Robert.

Robert Glinta incheie weekendul cu plasari in top la Champions Swim Series„Sunt multumit si suntem din ce in ce mai asezati in ceea ce inseamna JO 2020!
Rezultate de exceptie sunt obtinute in conditii atipice performantei de nivel inalt. Ma refer la faptul ca duminica am revenit din Spania (12 ore pe drum de la -2 ore fus orar iar la 2 zile am plecat in China 18 ore la + 5 fus orar).In aceste conditii am realizat performanta reala. O facem si o construim zi de zi. -Silviu Anastase

Intr-o lume a natatiei in care o sutime face diferenta Silviu Anastase si Robert se bucura de fiecare pas facut spre obiectivele indeplinite.

Robert Glinta incheie weekendul cu plasari in top la Champions Swim Series„Robert creste in fiecare zi, sparge nivele mentale ale performantei. Avem timp sa punem la punct detalii care ne vor face sa ne batem de la egal la egal cu oricine. Avem o echipa de nivel mondial. Bogdan Dimean preparator fizic, Valeriu Tomescu doctor in fiziologie. Avem un nutritionist tanar si valoros care vine din inot Alex Maftei. Sunt ok pentru faptul ca am un presedinte al federatiei campion olimpic si un presedinte COSR campion olimpic. Ei inteleg exact drumul! Si in primul rand este Robert Glinta!Robert este un model, ca om , ca sportiv pentru 2020”-Silviu Anastase

Misiunea continua, Robert Glinta, Silviu Anastase si echipa se gandesc la Mondialele din iulie dar directia este catre Jocurile Olimpice 2020!

Rezultatele din China sunt aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea